Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Anonym oznámil bombu ve škole – AKUTALIZACE – Kriminalisté anonyma vypátrali

DĚČÍNSKO - Při okamžité evakuaci přibližně dvě stě osmdesáti osob nedošlo k žádnému zranění. 

AKTUALIZACE :

Děčínští kriminalisté začali okamžitě prověřovat všechny informace a poznatky k tomuto případu a intenzivně pátrali po osobě, která mohla umístění bomby ve škole na tísňovou linku oznámit.

Během velmi krátké doby, v řádu čtyř hodin od oznámení, se ve středu 29. května kriminalistům podařilo osobu volajícího ustanovit a vypátrat. Jedná se o nezletilou osobu. Žádné nebezpečí nehrozí. Vzhledem k věku nezletilé osoby nebudeme poskytovat bližší informace.

Veškeré okolnosti případu kriminalisté nadále prověřují.

Děčín 31. května 2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dnešního rána 29. května 2024 krátce před osmou hodinou byla telefonicky na tísňovou  linku anonymně nahlášena bomba na základní škole v ulici Míru v Děčíně – Boleticích nad Labem. Na místo okamžitě vyjeli děčínští policisté a hasiči i záchranáři. Zasahující složky okamžitě provedli evakuaci přibližně dvě stě osmdesáti osob, při které nedošlo k žádnému zranění.

K provedení důkladné prohlídky byl přivolán i psovod se speciálně vycvičeným služebním psem na vyhledávání výbušnin a policejní pyrotechnik. Policejní hlídky s psovodem se psem  prohlédli všechny objekty školy.  Krátce před půl jedenáctou dopoledne byla kompletní prohlídka  ukončena s negativním výsledkem. Uložení bomby se nakonec nepotvrdilo, žádný nástražný výbušný systém nebyl nalezen.

Případem se nyní zabývají děčínští kriminalisté, kteří pátrají po anonymním oznamovateli. 

Děčín 29. května 2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem