Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Anonymní oznámení objasněno

Po necelých dvou hodinách měli policisté jasno 

V sobotu 28. 5. 2011 necelé dvě hodiny před půlnocí oznámil neznámý hlas na linku 158, že se v jednom z restauračních zařízení v centru Vrchlabí nachází výbušný systém. Ihned po obdržení tohoto telefonátu na místo vyjelo několik policejních hlídek.

Muži zákona provedli evakuaci ohrožených osob restauračního zařízení a zajistili nejbližší okolí objektu. Ohledání místa prováděl psovod se svým speciálně vycvičeným čtyřnohým přítelem a několik dalších policistů, kterým pomáhali místní městští strážníci. Po necelých dvou hodinách intenzivní práce službu konající policisté zjistili, že se v restauraci žádný výbušný systém nenachází.
 
Muži zákona následným profesionálně provedeným šetřením zjistili, že oznamovatelkou je teprve patnáctiletá dívka, která telefonátem o umístění nebezpečného výbušného systému zaměstnala desítky osob záchranného integrovaného systému.  Důvodem uvedeného neuváženého jednání měla být zvědavost, jak budou policisté a ostatní složky na uvedený anonym reagovat. Ve věci shora uvedeného protiprávního jednání byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné správy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. 
nprap. Udo Ertner
30. 5. 2011 
 

vytisknout  e-mailem