Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Noční kontrola města

KARLOVARSKO – Policisté hlídali město i chatové oblasti. 

ilustrační obrázekVe večerních hodinách začala na Karlovarsku bezpečnostní akce zaměřená na veřejný pořádek, dopravu a kontrolu chatových oblastí. Celá akce pak skončila v ranních hodinách. Této akce se zúčastnili policisté z obvodních oddělení Teplá, Bečov, Toužim a Karlovy Vary – město.
 
V Karlových Varech se policisté zaměřili na zákaz prodeje nebo podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let, zákaz řízení motorových vozidel pod vlivem návykových látek a na pátrání po osobách a věcech, na kontrolu sídlišť, nákupních center a zahrádkářských kolonií.

V průběhu noci zadrželi celostátně hledaného muže, na kterého byl vydaný příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, po zadržení byl hledaný muž převezen do věznice Ostrov. V ulici Šumavská kontrolovali osmatřicetiletého muže, u kterého nalezli sáček s krystalickou látkou, v zahrádkářské kolonii pak nalezli zahradu, na které majitel pěstoval rostliny konopí celkem 124 rostlin, v jednom z obchodní domů byl zadržen třicetiletý muž, který se snažil z prodejny odnést zboží, aniž by ho zaplatil, v posledním případě pak policisté zadrželi třiatřicetiletého muže, kterého hledali pro podezření ze dvou případů krádeže. Oba poslední zadržení muži si od policistů vyslechli sdělení podezření z přečinu krádeže, kdy jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Při akci hlídky uložili řidičům i několik blokových pokut.

S nadcházejícími letními dny většina z nás začíná přestávat a navštěvovat své chaty. Při odjezdech pak majitelé zde zanechávají různé věci, na které se zaměřují zloději, ti zde hledají zanechanou elektroniku, nářadí a jiné cenné věci, které pak mohou rychle prodat. Policisté z Bečova, Teplé a Toužimi se zaměřili na kontroly chat v chatové oblasti v obci Krásný Jez, v obci Teplička, chaty u vodní nádrže Březová, Svinov, Luhov, Hrádek, Chylice, Branišov, Nežichov, chatové oblasti Betlém a autokemp Bečov. V průběhu noci zkontrolovali policisté necelou stovku chat a uložili tři blokové pokuty v dopravě.

por. Ing. Pavel Valenta
23.05.2015

vytisknout  e-mailem