Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za nehodu opět mohl alkohol

VYŠKOVSKO: Statistiky jsou alarmující  

Případem podnapilého mladíka, který se před jízdou posilnil alkoholem a následně havaroval do plotu (informovali jsme včera), se zřejmě nenechal odradit další řidič z Vyškovska. Sedmatřicetiletý muž nezvládl vlivem své opilosti a nepřiměřené rychlosti průjezd levotočivou zatáčkou a vyjel vpravo mimo komunikaci. Nárazem poškodil nejen oplocení soukromé zahrady, ale i vstupní bránu a přívěsný vozík zaparkovaný před domem. Vzniklá škoda přesahuje devadesát tisíc korun.
Policejní hlídka provedla u povedeného řidiče odborné měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, které bylo pozitivní – s hodnotou přesahující 2,6 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k tomu, že muž utrpěl při nehodě lehké zranění, byl převezen k ošetření do vyškovské nemocnice.  Vystřízlivění rozhodně nebude příjemné - za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí muži trest odnětí svobody až na tři léta nebo peněžitý trest.    
    
V roce 2009 šetřila Policie ČR v průměru každých 7 minut dopravní nehodu, každých 22 minut byl při nehodě lehce zraněn člověk a každé 2,5 hodiny těžce. V průměru každých 10,5 hodiny zemřel při nehodě člověk!
Na nehody zaviněné pod vlivem alkoholu připadá 14,9% z celkového počtu silničních obětí a to znamená, že v průměru téměř každý 6. člověk byl usmrcen při nehodě zaviněné pod vlivem alkoholu!
 
 
por. Petra Vedrová

vytisknout  e-mailem