Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté shání napadenou ženu

BRNO: Mladá dvojice strhla řetízek dosud nezjištěné ženě.  

Brněnští kriminalisté, kteří se věnují objasňování násilné trestné činnosti, vyšetřují dva případy loupeží ze dne 30. dubna 2014, které mají mít na svědomí osmnáctiletá dívka a její o tři roky starší kamarád.  
 
K první události došlo kolem šesté hodiny ranní na parkovišti u obchodního domu v ulici Tkalcovské. Muž a žena přistoupili k osmapadesátileté paní a předstírali vzájemnou hádku, přičemž žena žádala o pomoc. Paní řekla, že nemá čas a chtěla se z místa vzdálit. V tom ji ovšem mladá žena vyzvala, aby jí dala mobilní telefon, což poškozená opakovaně odmítala a sdělila, že zavolá policii. Dívka ji následně začala kopat do hýždí, po chvíli k poškozené přiskočil i muž a srazil ji na zem. Dvojice ženě odcizila kabelku a dala se na útěk. Oba podezřelé dostihl náhodný cyklista, odcizenou kabelku jim vzal a vrátil napadené paní.
 
Přibližně po dvaceti minutách mladá dvojice zaútočila znovu na Staré Osadě. Dívka nejprve hlasitým křikem a vulgárním chováním upoutala pozornost přítomné ženy. Tohoto okamžiku využil mladík, k paní zezadu přistoupil a strhl ji z krku řetízek. Šperk mu ovšem vypadl z ruky a poškozená ho stačila zachytit. Z místa pak povedená dvojice zmizela.
 
Poškozená paní z druhého případu dosud nekontaktovala policii. Kriminalisté žádají ženu, kterou se pokusila mladá dvojice koncem dubna okrást o řetízek, aby se neprodleně ozvala na telefonní číslo 974 625 842 nebo na tísňovou linku 158.
 
Zvukový záznam: LP2905.mp3
 
por. Andrea Straková, 29. května 2014

vytisknout  e-mailem