Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Buďte vidět i za snížené viditelnosti!

KRAJ: Chraňte sebe, usnadněte to řidičům. 

Jihomoravští dopravní policisté znovu upozorňují na povinnost chodců nosit na komunikacích mimo obec za snížené viditelnosti reflexní prvky.  Z preventivních důvodů doporučujeme, abyste „byli vidět“ i v obcích, zvláště tam, kde není dobré veřejné osvětlení. Povinnost nosit reflexní prvky se netýká jen nočních hodin, ale také denní doby v případě mimořádně nepříznivého počasí (sněžení za šera apod.). Policejní hlídky sice zaznamenaly určité zlepšení v plnění této povinnosti, stále se však najde dost těch, kteří riziko podceňují. Při kolizních situacích pak má řidič jen malou možnost reagovat.

 Zatímco před účinností novely zákona a i nějakou dobu po ní policisté chodcům spíše domlouvali, teď už přistupují i k sankcím. Problematice se nejen dopravní policisté věnují především při běžném výkonu služby v teritoriu. Pokutování chodci se zatím pohybují v desítkách. Svou činnost ještě zintenzivníme od začátku listopadu v rámci celorepublikové akce.

Mimo represi se této problematice také věnujeme v rámci preventivní činnosti. Již od září se na mnoha místech v kraji mohli občané potkat s našimi preventisty. Ti pro ně měli připraveny právě pásky, kterou mohou na silnici mnohdy zachránit život a zdraví. Na akcích s námi spolupracuje BESIP.

Zvukový záznam: 1710.mp3

Odkazy na akce:

je nás vidět
motocyklisté
 

Odkaz na aktuální typickou noční nehodu

 

por. Pavel Šváb, 17.10.2016
 

 

 

Odkazy do noveho okna

reflexní prvky

reflexní prvky 

Detailní náhled

reflexní prvky

reflexní prvky 

Detailní náhled

reflexní prvky

reflexní prvky 

Detailní náhled

reflexní prvky

reflexní prvky 

Detailní náhled

reflexní prvky

reflexní prvky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem