Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Libercem se přehnala vichřice

LIBEREC - Vyžádala si i jeden lidský život. 

Včera po šesté hodině večer se Libercem přehnala větrná smršť a bouře. Od té chvíle se strhla vlna telefonátů na policejní tísňovou linku 158. Policisté během průtrže zaznamenali více jak stovku telefonátů. Ty se týkaly zejména oznámení o spadlých stromech přes silnice, na domy, auta, dále lidé nahlašovali spadlé sloupy elektrického vedení a také dopravní nehody.

Během větrné smrště a deště bylo nahlášeno sedm dopravních nehod. Čtyři z nich se týkaly toho, že na auta spadly stromy. Tyto nehody se naštěstí obešly bez újmy na zdraví. Policisté například vyjížděli k nehodě, která se stala na silnici I/35 a která se stala v době průtrže. Část stromu spadla na Avii, jejíž řidič jel od Hodkovic nad Mohelkou do Liberce. Na autě vznikla škoda za dvacet tisíc korun. Spadlou část stromu odstranili hasiči asi třicet minut po nehodě. Řidič vyvázl bez zranění.

Ostatní řidiči havarovali  vlivem deště a silného větru například do příkopu, jako třeba řidič Kii Sorento, který jel po silnici I/35 směrem na Turnov. Když projížděl ve Žďárku mírnou levotočivou zatáčku, dostal na mokré vozovce smyk, vjel do příkopu a tam se jeho vůz převrátil na bok. Škoda byla v tomto případě 300 tisíc korun.

Bouře a vichřice bohužel i zabíjela. Po osmé hodině večer nalezli hasiči v Hrádku nad Nisou při odklízení spadlých stromů v tamním parku  ženu, která nejevila známky života. Spadlý strom jí způsobil tak závažná poranění, kterým přímo na místě podlehla. Mrtvá žena byla ztotožněna - jednalo se o 75 letou důchodkyni z Hrádku nad Nisou. Z důvodu vyloučení cizího zavinění byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti a bude provedena pitva. 

Během větrné smršti nebyla oznámena žádná majetková nebo násilná trestná činnost.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem