Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili i přesto, že předtím pili

LIBEREC - Budou se zpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Policisté provádějí svoji činnost ve městě každý den, a to i  v nočních hodinách. Ale na to zřejmě nespoléhali nebo nemysleli dva řidiči, které kontrolovali. První z nich byl kontrolován včera  po desáté hodině večer v ulici Čerchovské. Už když policisté muže ve škodovce zastavili, byl z jeho dechu silně cítit alkohol. Následovala dechová zkouška a kontrola dokladů. Dechová zkouška nedopadla pro řidiče dobře. Nadýchal 2,17 promile a po zhruba další půlhodině, kdy mu dali policisté na služebně opakovaně dýchnout, nadýchal 2,39 promile. Pak také souhlasil s odběrem krve, a proto ho policisté převezli do liberecké nemocnice.
O hodinu později byl v Liberci kontrolován další řidič, a to v ulici Vrchlického. Po zastavení řidiče, který jel ve Škodě Superb, následovala standardní kontrola. Při ní policisté zjistili, že i tento řidič před jízdou pil. Potvrdila to orientační dechová zkouška, při které mu naměřili 1,3 promile alkoholu v dechu. Řidič nezapíral, a k pití alkoholu se doznal a souhlasil i s naměřenou hodnotou.

Krom toho, že oba muži přišli o řidičské průkazy a byla jim zakázána další jízda, se budou zpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to trestní zákon vymezuje až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 466 207

 

 

vytisknout  e-mailem