Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dostal ránu a skončil na chodníku

CHOMUTOV - Okredený v baru, Přišel o majetek... 

Dostal ránu a přišel o peníze
Mladíka z Teplic připravil o peníze 48letý muž z Ústí nad Labem. V jirkovské ulici Bedřicha Pacholíka ho srazil na kolena, z ruky mu vytrhl 5 tisíc korun a než odešel, stihl poškozenému ještě vyhrožovat. Netrvalo dlouho a pachatel byl zadržen. Policejní komisař násilníka obvinil z loupeže, za uvedený čin mu hrozí trest odnětí svobody dva až deset let.
 
Přišel o svůj majetek 
Na konci loňského roku uzavřel 32letý Chomutovák smlouvu o půjčce. V té se zavázal vrátit poškozenému půjčených 14 tisíc korun do konce letošního února. Jestliže tak do té doby neučiní, převede na něj své vozidlo. Do dnešního dne však dluh neuhradil, vozidlo nepřevedl a s poškozeným nekomunikuje. Tomu došla trpělivost a obrátil se na místní oddělení policie.Případ je vyšetřován jako podvod.
 
Okradený v baru
O dva kusy mobilních telefonů, peníze v cizí měně a osobní doklady přišel návštěvník jirkovského baru. Příruční brašnu ponechal volně položenou na baru a odešel. Po příchodu zpět tam samozřejmě taška nebyla, s ní zmizely i věci za 3500 korun. Policistům netrvalo dlouho a zjistili, že věci odnesl 33letý místní obyvatel. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, část věcí byla u pachatele zajištěna a vrácena majiteli.
 
Sebrala pouze bakovky
39letá žena, při návštěvě baru v Jirkově, využila nepozornosti obsluhující servírky a z odložené peněženky sebrala peníze ve výši 8500 korun. Pracovnice odložila kasírtašku do regálu barového stolu a ponechala jí bez dozoru. Pachatelce stačila chvilka,peníze vyndala, prázdnou peněženku vrátila na místo a z baru odešla. Když se po několika hodinách vrátila zpět, personál ji zadržel a předal přivolaným policistům. Dechová zkouška prokázala, že žena jednala pod vlivem alkoholu, přístroj naměřil 2,27 promile alkoholu v dechu. Pachatelce bylo sděleno podezření z krádeže.
 
Šest vykradených sklepů
Neznámý zloděj vnikl do sklepních prostor domu na chomutovském sídlišti, u šesti sklepních kójí poškodil vstupní dveře a vnikl dovnitř. Kromě kolečkových bruslí odnesl i další věci. Odtud se dostal do sušárny a následně pak do kolárny. Tady sebral dětské jízdní kolo a pánské horské kolo. Majitel vyčíslil škodu na 39 tisíc korun, oprava poškozených dveří pak celkovou škodu zvýší o dalších 7 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
Do ulic vyrazil předčasně
Zákaz řízení motorových vozidel porušil 49letý muž z Jirkova. Na sídlišti Kamenná v Chomutově ho zadržela policejní hlídka za volantem vozidla Proton. I když zákaz vyprší za necelé dva měsíce, rozhodnutí Okresního soudu Chomutov nerespektoval a vyrazil do ulic. Tentokrát se bude zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Za cigarety nezaplatil
Karton cigaret, za šest stokorun, odcizil z prodejny tabáku 25letý mladý muž. Než si však stihl zapálit první cigaretu, byl zadržen. Při vyšetřování bylo zjištěno, že za obdobnou trestnou činnost stál již několikrát před soudem. Policisté v Klášterci zahájili vyšetřování trestného činu krádeže.
 
 Kradli v bytě
Na chomutovský policejní útvar se dostavila majitelka bytu na místním sídlišti a oznámila krádež. Té se dopustila dvojice lidí ve věku 27 a 30 let. Muž a žena spolu bydleli v pronajatém bytě, když se ale dostali do finančních problémů, přestali řádně za pronájem platit, proto se s majitelkou dohodli, že byt opustí. Při odchodu si ale odvezli i věci, které nebyly jejich. Kromě plynového sporáku zmizel i konferenční stolek a obývací stěna. Majitelka stanovila hodnotu odcizených věcí na téměř 13 tisíc korun. O navrácení věcí se odmítli bavit a tak se žena obrátila na policii. Věc je šetřena jako krádež.
Chomutov 6.8.2010

vytisknout  e-mailem