Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Občané pomohli k zadržení zlodějů

TEPLICE - Dva téměř totožné případy z jedné noci. 

Všímaví občané pomohli k zadržení zlodějů
 
V noci z úterý na středu se rozhlížel 34 letý muž z balkónu svého bytu v Krupce. To ještě netušil, že bude svědkem vloupání do vozidla. Jeho zraku totiž neunikl 29letý muž, který vnikl do vozidla Š Octavia zaparkovaného na parkovišti u supermarketu. Muž z balkonu proto zavolal na linku 158 a vydal se na parkoviště. Zloděj, který byl oznamovatelem vyrušen se dal na útěk. To už ale na místo přijížděli policisté z místního obvodního oddělení, kteří uprchlíka na útěku zadrželi. Následně u něj byl nalezen odnímatelný panel rádia, který v autě odcizil. Muž byl převezen do policejní cely a následující den si vyslechl obvinění z krádeže.
K podobnému zadržení pachatele jako v předešlém případě došlo tu samou noc v ulici Gagarinova v Teplicích. Oznamovatel zavolal na městskou policii, že vidí ze svého okna podezřelého muže, který nahlíží do zaparkovaných aut a je zde obava, že by se do nich mohl vloupat. Strážníkům poskytl popis pachatele, podle kterého byl zanedlouho poblíž místa zadržen 23 letý muž z Bíliny. Na místo přijeli policisté z trnovanského obvodního oddělení, kteří nalezli u jednoho z aut na parkovišti rozbité okénko a bylo zřejmé, že zde došlo ke krádeži. Po vyrozumění majitele vozu bylo zjištěno, že z vozidla bylo odcizeno nářadí a gola sada, která byla později nalezena v nedalekém křoví. Zadržený muž se ke krádeži doznal a navíc přiznal i další vloupání do vozidla, která se stalo v listopadu v Kollárově ulici. Následovalo obvinění z krádeže.
I přes mládí je pachatel zkušený kriminálník, strávil ve vězení již dva roky a na svém kontě má i několik vloupání do bytů v Bílině, ke kterým docházelo v loňském roce.
 
por.Bc.Ilona Novotná
7. ledna 2010
 

vytisknout  e-mailem