Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté obvinili dva lupiče

MOST - Výtečníci chtěli svého známého připravit o dávku v hmotné nouzi + další 

Dva muže ze zločinu loupeže obvinil v těchto dnech policejní komisař. Mladí Mostečané si minulý týden v Litvínově počkali na svého známého a naléhali na něj, zda by jim nedal peníze. Ten totiž právě odcházel s dávkou v hmotné nouzi z litvínovského městského úřadu. Výtečníci také chtěli, aby je následoval. Ze strachu šel tedy s nimi. Během cesty mu vyhrožovali zbitím, stále se domáhali peněz. Poškozený se jim pokusil utéci vběhnutím do jednoho domu. Bohužel se mu nepodařilo zavřít dveře. Ziskuchtivá dvojice ho doběhla. Jeden z pachatelů se nezdráhal použít násilí. Nejprve vytáhl nůž a pohrozil mu. Poškozený se na okamžik vymanil z dosahu lupičů, vyběhl do patra domu. Rána pěstí ho však stejně neminula. Opět utekl do vyššího patra, kde začal bouchat na dveře bytu se žádostí o pomoc. Té se skutečně dočkal. Muž, který mu otevřel, přivolal strážníky. Nakonec oba osmnáctiletí pachatelé skončili v rukou policistů, od kterých si poté převzali sdělení obvinění. Stíháni jsou na svobodě. Na případu se nadále pracuje.

Ukradl telefon
Policisté již vědí, kdo má na svědomí krádež telefonu u mezibořské restaurace. Podle nich se jedná o 31letého muže z Litvínovska. Ke skutku došlo začátkem července. Poškozený si tehdy přisedl ke svým známým ke stolu. Tam si také položil svůj mobil. Po nějaké době odešel domů, kde zjistil, že je bez telefonu. Návrat do restaurace však nebyl zdařilý. Tam zjistil, že se jeho majetku zmocnil někdo jiný. Pachatel si již vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Mezibořští policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.

Výtržnictví skončilo na magistrátu
Podezření ze spáchání přečinu výtržnictví šetřili mostečtí policisté. Dopustit se ho měl 52letý muž z Litvínovska. Ten v polovině měsíce v centru Mostu hulákal nesrozumitelná slova, plival po projíždějících motoristech a jednou vykřikl „Heil Hitler“. Strážci zákona mu po incidentu naměřili více než dvě promile alkoholu. V těchto dnech je šetření u konce. Policisté případ postoupili přestupkové komisi mosteckého magistrátu. Ve věci se o trestný čin nejedná, jednání Litvínovana je posuzováno jako přestupek proti veřejnému pořádku. Muži hrozí pokuta.

Slunečníky jsou v kurzu
V teplém letním počasí jsou pro zloděje zřejmě v kurzu slunečníky. Od soboty policisté přijali již druhé oznámení o krádeži. V sobotu zmizel slunečník za 21.500 korun z restaurace v Litvínově, začátkem tohoto týdne v Mostě. Zde je škoda vyčíslena na 15 tisíc. Pachatele krádeží policisté zjišťují.
Jiný ukradený slunečník již policisté zajistili. Ten měl díky neznámému pobertovi zmizet před několika dny od benzinky v Mostě. Policistům bylo také zmíněno, že ukradená věc má údajně již sloužit u stánku s občerstvením v Mostě. To se potvrdilo. Slunečník v hodnotě 7 tisíc korun byl policistům vydán. Ti nyní pátrají i po tomto pachateli. 

Špatně dovřela skříňku, přišla o peněženku
Nepříjemné překvapení čekalo na jednu Mostečanku na Aquadromu v Mostě. Žena si uložila věci do šatní skříňky, bohužel ji špatně dovřela. Při návratu tam již chyběla peněženka s finanční hotovostí a platební kartou – v hodnotě 1.700 korun. Policisté neznámého zloděje zjišťují. Případ je šetřen jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Peněženku viděl naposledy v Centralu
Kapesní krádež šetří policisté. Nahlásit ji přišel jeden Mostečan. Poškozený byl na nákupech v Centralu. Svoji peněženku naposledy viděl, když zaplatil v obchodě. Potom si ji dal do kapsy kalhot a vydal se domů. Tam zjistil, že byl okraden. Díky neznámému lapkovi přišel ještě o finanční hotovost a platební kartu. Škoda je odhadnuta na 1.500 korun. Pachateli hrozí trest za přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Ve sklepě řádil zloděj
Ve sklepě v Mostě řádil zloděj. Vytipoval si prostory v Alšově ulici. Celkem slušně se tam napakoval, věcmi v hodnotě 20 tisíc korun.  Poškozená díky němu přišla o dvě jízdní kola, kolečkové brusle a lyžařské vybavení. Mostečtí policisté případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

 Alena Bartošová

Most, 3. srpna 2010


 

vytisknout  e-mailem