Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj byl dopaden

MOST - Okradl dvě mladé ženy, které šly sportovat + další info 

Policisté nyní zjistili, kdo má na svědomí vloupání do auta zaparkovaného v létě na Benediktu. Podle nich se jedná o 45letého Mostečana. Zlodějíček si vyhlédl vozidlo Opel Tigra. Poškozená v něm tehdy přijela ke sportovnímu areálu se svojí sestrou a šly spolu bruslit. V zavazadlovém prostoru auta však nechaly poměrně cenné věci. Ani ne po dvou hodinách pohybu se mladé ženy vrátily a zjistily, že jim chybí batohy a dárková taška s lahví sektu. Pachatel si v zavazadlech odnášel mobilní telefony, doklady, mikinu, klíče a pouzdro s finanční hotovostí. Lup byl vyčíslen na 13 tisíc korun. Policejní komisař již Mostečana s kriminální minulostí obvinil ze spáchání přečinu krádeže. Muž se nyní nachází ve věznici, kde si odpykává trest za jinou protiprávní činnost. Na případu policie nadále pracuje.

 

Při uzavření smlouvy lhal

Z přečinu úvěrového podvodu podezírají policisté 52letého muže. V červnu si Mostečan v prodejně vybral televizi. Zřejmě ho zlákala natolik, že kvůli ní neváhal zalhat. Při uzavírání úvěrové smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a bydlišti. Se splátkami také nějak moc nespěchal. Zatím žádnou neuhradil. Škoda byla vyčíslena na téměř 16 tisíc korun. Případ policie šetří ve zkráceném přípravném řízení.

 

Troufalý neřidič

Dopravní policisté zjistili dalšího neřidiče. Tentokrát je jím 35letý Ústečan. Troufalec byl přistižen v Horním Jiřetíně ve vozidle značky Nissan. Přitom by až do dubna příštího roku za volantem sedět neměl. Muž si od policistů převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Policisté dopadli pět celostátně hledaných

Pět celostátně hledaných dopadli mostečtí policisté během čtyřiadvaceti hodin. Na 27letého muže byl soudem vydán zatykač. Dalšího, 22letého Mostečana, prozradila drobná krádež v obchodě. Majetkový delikt byl policisty vyřešen na místě, muž však byl kvůli vyhlášenému pátrání zadržen. Zbývajícími dopadenými byly tři mladistvé. Dívky utekly z výchovného ústavu. Policisté je poté předali do rukou příslušných pracovníků zařízení.

 

Peněženku nechal ve voze mezi sedadly, přišel o ni

O peněženku přišel muž z Mostecka. Na vině jsou jeho neprozřetelnost a neznámý zloděj. Poškozený zaparkoval vozidlo u Kauflandu a vydal se do obchodů. Když se po půl hodině vrátil, zjistil, že něco není v pořádku. Do auta vnikl kdosi cizí. Zřejmě ho tam přilákala mezi sedadly odložená peněženka. S ní zmizely i doklady, platební karta a finanční hotovost, vše za 3.800 korun. Po neznámém lapkovi pátrají mostečtí policisté.

 

Ukradl vánoční dárky

Podivným způsobem si obstaral vánoční dárky neznámý poberta. Získal je na úkor někoho jiného. Pachatel vlezl do komory u bytu v  Lidické ulici a tam ukradl v igelitových taškách uložené hračky a drogistické zboží. Dárky poškozená vyčíslila na tři tisíce korun. Případ policie šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

 

Do prádelny vnikl zloděj

Do prádelny v Mostě vnikl zloděj. Odcházel s oblečením v hodnotě přesahující čtrnáct tisíc korun. Po pachateli přečinu krádeže vloupáním pátrají mostečtí policisté. V případě dopadení mu hrozí až dvouleté vězení.

 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 14. prosince 2010

 

vytisknout  e-mailem