Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Červencové hříchy zúčtovány

DĚČÍN - Červencové hříchy zúčtovány; Zálohy ano, práce ne; Boural s cizími značkami; Automobil přišel o pohonné látky 

Rumburským kriminalistům se podařilo dopadnout výtečníčka, který by měl mít na svědomí tři lumpárny, jež se odehrály během července ve Varnsdorfu. Začal tím, že vnikl na pozemek novostavby, kde se zmocnil bicyklu s pomocným motorem. Pak mu padlo za oběť ruční nářadí spolu s dalšími věcmi, ke kterým se dostal tak, že vytloukl okénko u zaparkovaného vozidla. Nakonec si po překonání vstupní branky došel pro jeden komplet HAKI lešení, které leželo poblíž úřadu. Další zastavení bylo na služebně, kde mu muži zákona spočítali škodu na přibližně čtyřicet tisíc korun a zahájili trestní stíhání pro krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Pětadvacetiletý obviněný tak čelí hrozbě až tříletého vězení.
 
 
Zálohy ano, práce ne
 
Podezření pro podvod sdělili policisté z obvodního oddělení ve Hřensku jednatřicetiletému muži z Děčína. Ten v minulém období převzal od obyvatele jedné přilehlé obce čtyři zálohy na nákup stavebního materiálu, leč část oprav, které měl uskutečnit na jeho pozemku, neprovedl vůbec. Ty, které provedl, zase neoplývaly přílišnou kvalitou. Poškozenému tak vznikla škoda ve výši kolem pětatřiceti tisíc korun, podezřelému vznikla hrozba až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Boural s cizími značkami
 
S více než jednou a půl promile se ve vozidle včera večer proháněl Děčínem šestapadesátiletý muž. Na Dělnické ulici však narazil. Ne doslova, ale na strážce zákona. Dále již podle standardního scénáře: První dechová zkouška, druhá dechová zkouška, třetí dechová zkouška a sdělení podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Poslední slovo má prozatím hrozba až ročního pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Automobil přišel o pohonné látky
 
Nákladní automobil, zaparkovaný v České Kamenici měl nevítanou návštěvu. Neznámý lapka mu odstranil víčko od nádrže a odčerpal dobrých osmdesát litrů nafty. Majiteli zanechal škodu ve výši tří tisíc korun. Po pachateli pátrají místní policisté.
 
 
 
 
Děčín 9. srpna 2011
 
por. Vojtěch Haňka
komisař
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 208, 724 156 293

vytisknout  e-mailem