Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Občané pomohli dopdnout zloděje

ÚTÍ NAD LABEM - Pachatelé utíkali přes zdymadla 

Dne 2.2. v odpoledních hodinách ústečtí policisté zadrželi tři pachatele (22,29 a nezletilý), kteří se krátce předtím vloupali do dvou rekreačních chat v Brné. Celý případ se odehrál takto. Pachatelé se kolem jedné hodiny odpoledne po rozbití okna vloupali do dvou rekreačních chat, kdy si odcizené věci naložili na připravená zahradní kolečka a mířili domů. Pozornost na sebe upoutali všímavé občanky, která ihned zalarmovala policii. Pachatelé se dali na útěk přes zdymadla, kde opět všímavý hrázný kontaktoval policii a udal, že utíkají na vaňovskou stranu. Tam již na ně čekala další policejní hlídka a zloději putovali do policejní cely. Perličkou je, že nezletilého sebou brali z toho důvodu, že on bude rozbíjet okna a vlastně se vloupávat, kdy oni budou tím pádem vyvinění a nezletilec beztrestný.

Vloupání do výměníkové stanice
Dosud neznámý pachatel se v průběhu týdne vloupal do nepoužívané výměníkové stanice, kde odcizil nainstalované zařízení. Svým jednáním způsobil škodu kolem 60 tisíc korun.

Vloupání do vozidla
Dosud neznámý pachatel se v průběhu noci ve Všebořicích v ulici Dukelských Hrdinů vloupal do osobního vozidla VW Golf, ze kterého následně odcizil autorádio a dále poškodil systém centrálního uzamykání a spínací skříňku. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 10 tisíc korun.

Neměl za volantem, co dělat
Krásnobřezenští policisté včera krátce před polednem v ulici Příkopy kontrolovali řidiče (28) vozidla Renault Safrane. Při této kontrole zjistili, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidle až do února roku 2012. Je tudíž podezřely z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Opilec za volantem
Včera kolem půl třetí v noci kontrolovali střekovští policisté řidiče (43) vozidla Š-Octavia. Při této kontrole byl z řidiče zjevně cítit alkohol, což také potvrdila dechová zkouška s výsledkem 2,04 promile. Tento řidič je v současné době podezřely z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 

 

por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 4.2.2011

vytisknout  e-mailem