Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněný řidič zranil 31 cestujících

LOUNY – Dopravní nehoda, Loupež, Krádež lešení 

Dopravní nehoda
Dne 26. 7. 2011 si obviněný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti, kterého se dopustil tím, že dne 17. 2. 2011 na silnici III. třídy č. 25011 řídil nákladní vozidlo Škoda 706 MTS, ve směru od Postoloprt na Lenešice, nepřizpůsobil rychlost jízdy předpokládanému dopravně-technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě a před vjetím do levotočivé zatáčky uvedl vozidlo do smyku, kde se čelně střetl s protijedoucím autobusem zn. Karosa. V důsledku tohoto střetu došlo v autobuse k poranění 31 cestujících. Způsobená škoda byla vyčíslena na 270 000 Kč.
 
Loupež
Dne 26. 7. 2011 v 23:58 skupina pěti až sedmi dosud neznámých pachatelů v Žatci, ul. Masarykova, před místní hernou, nejprve fyzicky napadla poškozeného kopem do zad a údery pěstí do obličeje, po kterých upadl na zem. Zde mu jeden z pachatelů chytl ruce za zády a druhý z nich mu při tomto začal prohledávat kapsy od kalhot, ze kterých mu následně odcizil peněženku s finanční hotovostí a mobilní telefon, přičemž ostatní pachatelé do něj opakovaně kopali. Celková škoda byla vyčíslena na 4 850 Kč. Za tento trestný čin pachatelům hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
Žádáme tímto občany, kteří byli případnými svědky dané události a mohli by pomoci při identifikaci pachatelů, aby se přihlásili na kterékoli služebně Policie ČR nebo aby tyto informace sdělili na tel. číslo 158.
 
Krádež lešení
V době od 26. 7. do 27. 7. 2011 odcizil dosud neznámý pachatel z garáže rozestavěného, neoploceného a nezajištěného domu a přilehlého pozemku v Žatci kompletní stavební lešení. Celková škoda byla vyčíslena na 29 700 Kč.
 

LOUNY 28. 7. 2011
por. Ing. Tomáš Krupička

vytisknout  e-mailem