Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poničené hroby

LITOMĚŘICE – v Býčkovicích na hřbitově nalezli dva staré hroby v rozvalinách  

 

Poničené hroby

Z dosud z nezjištěných příčin byly poškozeny na býčkovickém hřbitově dva staré německé hroby. Ze Starých a neopečovávaných hrobů zbyly rozvaliny. Policisté šetřením na místě zjistili, že na těchto hrobech nejsou známky hanobení ani s ostatky hrobů nebylo manipulováno. Škoda byla vyčíslena na 10 000 Kč. Policie případ v současné době šetří jako podezření z přečinu poškození cizí věci. Přesnou příčinu poškození obou hrobů policisté zjišťují. Šetřením zatím nebyla zjištěna přesná doba jejich poškození. V případě, že by bylo prokázáno spáchání trestného činu, pachateli by hrozil i trest odnětí svobody až na jeden rok. 
 

Zloději u sjezdu z dálnice
Ve středu odpoledne občané cizí státní příslušnosti okradli během komunikace řidiče u sjezdu z dálnice v Lovosicích. Předstírali poruchu na vozidle. Vstřícný řidič zastavil a chtěl jim v nouzi pomoci. Jeden z pachatelů mu však vytrhl z ruky bankovky v hodnotě přesahující 10 000 Kč. Poté nastoupil do automobilu zn. BMV, ve kterém seděl za volantem jeho komplic, a z místa činu odjeli. Policie upozorňuje řidiče, aby byli ostražití právě v úseku dálnice v okolí Lovosic a u sjezdu D8 v Lovosicích. Pachatelé cizí státní příslušnosti jeli ve vozidle zn. BMV zelené barvy s německou mezinárodní poznávací značkou. Pachatelé však nejsou německými občany. Na základě zjištěných skutečností by se mělo jednat o pachatele rumunské nebo bulharské národnosti.
 

Za izolaci se mu nechtělo platit
Neznámý občan chtěl pravděpodobně ušetřit za izolační materiál. Došel si pro něj na most v Libochovicích, který vede přes řeku Ohře. Právě tudy vede vodovodní řád. Z řádu odcizil hliníkové oplechování a skelnou vatu v celkové hodnotě 15 000 Kč. Lapka čelí podezření z přečinu krádeže a policie po něm pátrá.
 

Vloupání do vozidla v Litoměřicích
Další osobní automobil čelil náporu zloděje. Na začátku pracovního týdne ho vykradl neznámý zloděj ve Smetanově ulici. Jeho majitel postrádá autorádio, zámek dveří a flash disk. Krádeží vloupáním pachatel způsobil škodu 5 000 Kč.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 19. 5. 2011
tel. 974 436 207, 724 101 966
pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem