Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Půjčil si, neplatí

CHOMUTOV- Zase kola, Ženu neuhodíš... 

Půjčil si, neplatí
Až na dva roky za mříže může poslat soud 20letého mladíka z Chomutova. V březnu letošního roku uzavřel s finanční společností smlouvu o půjčce a na jejím základě pak převzal hotovost ve výši 12 tisíc korun. Na místě zaplatil dvě dohodnuté splátky ve výši 800 korun, ale to bylo všechno. Již při sepisování smlouvy totiž věděl, že nebude schopen závazkům dostát. Kromě toho uvedl nepravdivé údaje o svých příjmech a zaměstnání. Jednáním pachatele se zabývají policisté, kteří zahájili vyšetřování trestného činu podvodu.
 
Zase kola
Na chomutovském sídlišti Písečná se pokusili dva muži odcizit všechna čtyři kola ze zaparkovaného vozidla Škoda Octávia. Pravé zadní kolo odmontovali a uschovali mezi popelnice, demontáž dalších se jim však již nepodařila. Na místě se totiž objevili strážníci a pachatele zadrželi. 33letý muž z Jirkova a jeho 23letý společník z Litvínova skončili v policejní cele. Podezření z pokusu krádeže si převzali a po výslechu byli propuštěni na svobodu.
 
Ženu neuhodíš
Poblíž fotbalového hřiště na Mostecké ulici v Chomutově napadl 36letý muž z Otvic ženu. Po ráně upadla na zem, roztrhla si kalhoty a rozbila dioptrické brýle. Zranění si vyžádalo ošetření u lékaře v nemocnici. Téměř dva měsíce trvalo, než se žena vyléčila. Rozbitím brýlí a poškozením kalhot jí vznikla škoda ve výši 1400 korun. Co vedlo násilníka k uvedenému jednání, vyšetřují policisté, zahájili vyšetřování trestného činu ublížení na zdraví.   
 
Prodával pervitin
Policisté obvinili 25letého Chomutováka z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Jak bylo zjištěno, nejméně v patnácti případech prodal na různých místech ve městě zájemcům zakázanou látku metamfetamin – pervitin. Za tento prodej získal hotovost ve výši 3 tisíce korun. Obvinění si převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Dvakrát kov
Věci ze železa jsou častým cílem zlodějů. V Kadani pátrají po totožnosti pachatele, který odcizil ze železniční vlečky šest kusů kolejových výhybek. Poškozené firmě vznikla škoda za 50 tisíc korun, k ohrožení provozu na trati nedošlo.
K druhé krádeži kovů došlo v objektu jedné chomutovské firmy. Zde zmizely dvě trubky, šest plechů a z prodejny, která se nachází v objektu firmy, zloděj odnesl kovové schodiště. Vyčíslená škoda činí 6 tisíc korun. Po totožnosti dosud neznámých pachatelů pátrají policejní hlídky.
 
11. srpna 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem