Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Útočník z pošty je ve vazbě

CHOMUTOV - Řádil v bytě, Úspěšné pátrání..... 

Útočník z jirkovské pošty je ve vazbě
34letý muž z Jirkova, který ve středu pobodal nožem na poště v Jirkově 28letého poškozeného, byl převezen do vazby. O uvalení vazby na pachatele dnes dopoledne rozhodl soudce Okresního soudu  Ústí nad Labem. Policejní eskorta násilníka ihned dopravila do Vazební věznice v Litoměřicích. Za pokus vraždy může skončit až na osmnáct let za mřížemi.
 
Řádil v bytě
Jirkovští policisté řešili jednání 27letého muže v ulici Na Borku. Po předchozí hádce se svým otcem se muž choval agresivně, v bytě rozhazoval věci a zranil se na hlavě. Na výzvu policistů k ukončení jednání muž nereagoval a dál se choval agresivně. Policisté proto použili pouta a násilníka převezli na služebnu. Druhý den byl vyslechnut a následně propuštěn na svobodu. Skutek je vyšetřován jako přestupek.
 
Napadl ženu a odcizil auto
Nemilý zážitek čekal na muže a ženu z Chomutova. Když přijeli před dům v Kollárově ulici, čekal tu na ně 29letý známý. Muži sebral klíče od auta a na ženu zaútočil. Několikrát ji udeřil, až po napadení skončila na zemi. Rány doprovázel výhrůžkami. Pak ženě vytrhl kabelku, nasedl do auta a ujel na dosud neznámé místo. V tašce měla poškozená kromě osobních dokladů, mobilní telefon, parfém a hotovost ve výši 5 tisíc korun. Odcizením auta a krádeží kabelky vznikla poškozeným celková škoda ve výši 35 tisíc korun. Zraněná žena musela vyhledat lékařské ošetření. Incident policie vyšetřuje jako loupež, za uvedený skutek hrozí pachateli až desetiletý pobyt ve vězení. Co pachatele k činu vedlo je předmětem dalšího vyšetřování.
 
Vloupání do chatky a haly
Policisté z Jirkova pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který se vloupal do zahradní chatky v kolonii Jezeří. Poškozený uvedl, že zloděj odnesl různé nářadí, motorovou pilu, kabely a plastový kanystr. Hodnotu odcizených věcí stanovil na 8 tisíc korun.
Druhé vloupání vyšetřují policisté ze Března. V obci Nezabylice kdosi vnikl do dílny, odkud odcizil vybavení – autogen, svářečka, čerpadla, nářadí, hoblovačka a další věci. Ze dvora objektu pak sebral různý kovový materiál, schodiště a trubky. V tomto případě vznikla škoda podstatně vyšší, majitel při výpovědi uvedl částku 350 tisíc korun.
 
Batoh nacpal drogistickým zbožím
V obchodní zóně Otvice kradl 21letý muž Chomutova. Z regálu prodejny odcizil různé drogistické zboží za téměř 2500 korun. Místo do nákupního košíku nastrkal věci do svého batohu a prošel pokladnou bez zaplacení. Policisté zjistili, že v loňském roce byl pachatel za krádeže odsouzen Okresním soudem Chomutov. Z tohoto důvodu mu bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže.
 
Úspěšné pátrání
V jednom jirkovském bytě v ulici Studentská zadrželi policisté 26letého místního obyvatele, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Od začátku letošního roku má totiž na svědomí celkem jedenáct vloupání. Zaměřil se především na vykrádání osobních vozidel v Jirkově a Chomutově. Kromě autorádií odnášel nalezené nářadí – bourací kladiva, pily, brusky, ale i reflexní vestu, lékárničku, benzín nebo značkové sportovní boty majitele. Jeho pozornosti neušlo ani kolo na balkoně domu v Jirkově nebo nářadí ve sklepních prostorách panelového domu, opět v Jirkově. Téměř při polovině trestných činů mu asistoval jeho 29letý kamarád, majitelům způsobili celkovou škodu ve výši 131 tisíc korun. Při provedené domovní prohlídce policisté zjistili, že muž v pronajatém bytě přechovává bez povolení předměty sloužící k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky – pervitinu. Předměty byly zajištěny a poputují ke znaleckému zkoumání. Pachatel byl zadržen a obviněn z trestných činů krádeže a výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Vzhledem k páchání majetkové trestné činnosti skončil v policejní cele, bude podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na druhého pachatele čeká rovněž obvinění z krádeže.
 
Zadrženi při krádeži
Trojici mužů ve věku 21, 25 a 33 let zadržela policejní hlídka na Lipské ulici v okresním městě. U objektu bývalé váhy Českých drah poškodili oplocení tím způsobem, že odřezali kovový plotový dílec. Zmizet s lupem se jim nepodařilo, byli zadrženi. Poškozená firma vyčíslila škodu na 32 tisíc korun. Pachatelé jsou podezřelí z pokusu krádeže.
 
Jeden kradl salám, druhý závin
Dvě krádeže v marketech vyšetřuje policie. V Klášterci nad Ohří odcizil 21letý místní obyvatel balíček salámu za 20 korun. Ukryl ho v kapse kalhot a pokladnou prošel bez placení. Provedená dechová zkouška potvrdila, co policisté tušili. Muž byl podnapilý, přístroj naměřil 1,33 promile alkoholu v dechu. 21letý Jirkovák zřejmě dostal chuť na sladké a tak v marketu odcizil roládu a závin, pečivo za 65 korun. Ani jemu se nepodařilo odejít bez placení. V obou případech nejde o zloděje nováčky, oba muži stáli před soudem za obdobnou trestnou činnost v nedávné době. 
 
19. srpna 2011 
nprap. Marie Pivková
     

vytisknout  e-mailem