Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Filuta byl vynalézavý

MOST - Během 4 dnů kradl v bytě, kancelářích a nemocničním pokoji; Z okna létaly radioátory 

 Muž ve věku 34 let z Benešovska kradl v Mostě a počínal si opravdu vynalézavě. Ve druhé polovině srpna během čtyř dnů za sebou uspěl při krádežích. Jeden den ho domů pozvala starší žena, která ho viděla z okna, když huboval, že má rozbité auto. Ona mu na oplátku řekla, že jí zase vytápí sousedi a má poškozený strop. Muž se nabídl, že by jí ho opravil a tak se dostal do jejího bytu. Tam požádal o kávu, a když žena zatím vařila nápoj, hledal lup. Našel tři tisíce korun, se kterými hned zmizel, aniž by počkal na lahodný mok. Následující den zazvonil u dveří domu, kde jsou firmy. Byl vpuštěn přes domácí telefon a v jedné kanceláři požádal o peníze na benzin. Byl odmítnut a z budovy vykázán. Přesto však stihl při odchodu z jiné kanceláře odcizit tašku s notebookem v hodnotě 16 000 korun. Lup údajně prodal cizí ženě. Další den byl ve zdravotnickém zařízení, kde chodil po chodbách a sledoval dění v pokojích. Předstíral, že telefonuje, ale přitom bedlivě hledal, kde je prázdný otevřený pokoj. I tady uspěl a odešel s cizí peněženkou, ve které našel peníze a doklady. Peníze si nechal, doklady prý zahodil. Čtvrtý případ se stal v komerčním objektu, kde se mu podařilo okrást recepční firmy, které nepozorovaně odcizil z odemčené kanceláře ze stolu peněženku. Celkem povedený lapka napáchal škodu za 22 tisíc korun. Policie muže obvinila z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž je stíhán na svobodě.


 

Z okna letěly radiátory, ohrozily ženu s dítětem

O štěstí může mluvit jedna mladá žena, která v sobotu po 20. hodině šla s nezletilým dítětem janovskou ulicí Gluckova. Z neobydleného domu náhle z okna ve druhém patře vylétly radiátory, které dopadly zhruba jeden metr před nimi. Žena se s dcerou raději z místa rychle vzdálila. Toto nezodpověděné chování měli na svědomí zloději. Lapkové, kteří do domu vnikli násilím, z vybydlených bytů demontovali celkem pět radiátorů z litiny a tyto pak postupně z okna ve druhém patře vyhodili. Podezřelé muže na místě zadržela policie a to díky oznámení jednoho občana na linku tísňového volání, i když se lapkové pokusili o útěk. Hamerští policisté nyní případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a obecného ohrožení z nedbalosti. Ke zranění osob nedošlo.


 

Jointa poskytl nezletilcům

Policejní komisař obvinil z provinění nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z ohrožování výchovy dítěte mladíka z obce na Litvínovsku. Kriminalisté šetřením zjistili, že mladistvý měl koncem července na místě veřejně přístupném poskytnout několika osobám marihuanu, přičemž dva z chlapců nedosáhli věku patnácti let. Trestní stíhání mladistvé osoby je vedeno na svobodě.


 

Povedený nájemník

Nepoctivě se zachoval 35letý muž z Mostu. Ten bydlel v pronajatém bytě v Mostě. Z bytu se na jaře odstěhoval do jiného pronájmu, ale klíče nevrátil a ponechal si je. V červnu se pak do bytu vydal znovu. Věděl, že v bytě byla instalována nová plynová kamna a rozhodl se, že je odcizí. Ukradená kamna v hodnotě 11 000 korun si však neponechal, ale odvezl je rovnou do jedné mostecké zastavárny, kde za ně dostal tisíc korun. Kamna nikdy nevyplatil. Policie je stačila zajistit dřív, než byla prodána a vrátila je zpět majiteli bytu. Povedenému podnájemníkovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muži je zřejmě poctivost cizí, za krádež byl již v minulosti potrestán.


 

Kdosi z bytu odnesl pračku a maso z mrazáku

Nevítaného návštěvníka ve svém bytě zaznamenal jeden občan v centru města Mostu. Neznámý pachatel se do bytu dostal nezjištěným způsobem a z bytu pak odcizil pračku, elektrospotřebiče a hodilo se mu i maso z mrazáku. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 5 000 korun a krádež věcí z bytu ohlásil mostecké policii.


 

Zloděj nepřišel kvůli ošetření, ale šel krást

Neznámý pachatel v objektu zdravotnického zařízení v Litvínově okradl pracovníka kuchyně. Lapka se dostal do volně přístupné kanceláře, ze které odcizil osobní doklady, platební karty a mobilní telefon, které objevil v šatní skříni. Poškozený odhadl, že mu krádeží věcí vznikla hmotná škoda ve výši 9 000 korun. Případ nyní vyšetřují litvínovští.


 

V tramvaji přišla o kabelku

Na roztržitost doplatila jedna mladá žena z Mostu. O víkendu cestovala tramvají z centra Města Mostu k zimnímu stadionu. Na sedadle měla položenou svoji kabelku a povídala si s jinou ženou. Poté co vystoupila, na kabelku úplně zapomněla. Teď jí chybí i doklady, finanční hotovost a dva mobilní telefony. Poškozená vyčíslila škodu na částku 5 500 korun. Případ krádeže vyšetřuje mostecká policie.


 

Lapka ve skříni postříkal oděvy savem

Nepochopitelně se zachoval zloděj, který o víkendu vykradl v mostecké ulici Budovatelů přízemní byt. Lapka do bytu vnikl násilím a byt prohledal. Našel ukryté peníze, odcizil dva notebooky. Ve skříni pak postříkal savem pánské a dámské oděvy. Poškozený majitel krádež vloupáním odhalil v neděli v podvečer a ohlásil ji mosteckým policistům. Hmotná škoda dosáhla částky 43 000 korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 27. srpna 2012

vytisknout  e-mailem