Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odhalili zloděje okapů

LOUNY - Teď kradl, předtím spáchal loupež... 

Lounští policisté včera odhalili zloděje měděných okapových svodů. Je jím 30letý muž z Loun, který okapy opakovaně kradl z budovy Okresního soudu  v Lounech a celkem jich odcizil přes pět metrů v hodnotě přesahující dva tisíce korun. Tohoto jednání se mladý muž dopustil i přesto, že v prosinci minulého roku byl propuštěn z vězení, kde vykonával trest odnětí svobody pro spáchání trestného činu loupeže. Za zmínenou krádež okapových svodů mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Opět ukradená auta

Policisté šetří již druhou krádež osobního automobilu zn. Škoda Superb v tomto týdnu. Zatímco ten první byl odcizen v Kadaňské ulici v Podbořanech (http://www.policie.cz/clanek/za-alkohol-obvinen.aspx), druhý vůz se ztratil ze středy na čtvrtek v Mládežnické ulici v Žatci. V tomto případě poškozený vyčíslil škodu na 145 tisíc korun. Další vozidlo bylo odcizeno z postoloprtské ulice Draguš. Jednalo se o osobní automobil zn. VW Golf v hodnotě 120 000 Kč. Kromě těchto krádeží šetří policisté i pokus odcizení osobního automobilu zn. VW Caddy v žatecké ulici Elišky Krásnohorské. U tohoto vozidla poškodil nezjištěný poberta spínací skříňku, ale vůz se mu odcizit nepodařilo. Po kradených autech policie pátrá, stejně tak i po pachateli-ích. 

V Kauflandu další krádež 

Včera odpoledne byla v lounském Kauflandu opět okradena další žena. Skutek se odehrál podle tradičního scénáře. Zloděj si poškozenou (ženu středního věku) zřejmě vyhlédl, když si z bankomatu vybírala peníze, a poté ji v prodejně sledoval. V nestřeženém okamžiku jí z kabelky odložené v nákupním vozíku odcizil peněženku s finanční hotovostí ve výši 15 000 Kč a doklady. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Ukradené kabely

Nově připravené rozvody elektroinstalace, prodlužovací kabel, vrtačka, bourací kladivo a úhlová bruska se staly předmětem zájmu dosud nezjištěného zloděje, který v minulých dnech vnikl nezajištěnými vstupními dveřmi ve Smetanově ulici v Postoloprtech do neobývaného domu a uvedené věci odcizil. Poškozený škodu vyčíslil na 6 800 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 27. ledna 2012 

 

 

vytisknout  e-mailem