Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lišty mizely z domu

LITOMĚŘICE – Mohou za to sběrači kovů … 

Tři mladí muži z Litoměřic navštěvovali v průběhu uplynulého týdne opakovaně panelový dům v Litoměřicích. Důvodem jejich návštěv bylo olištování chodbových dveří. Hliníkové lišty v panelovém domě bez souhlasu majitele demontovali a přemísťovali do sběrny druhotných surovin. Utržené finance následně užili pro svou potřebu. Část odcizených lišt byla zajištěna a vrácena majiteli. Majitel objektu předběžně vyčíslil škodu na 34 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

Kabelky a zase kabelky …
O svou kabelku přišla poškozená žena v pátek ve večerních hodinách při návštěvě kulturního zařízení v Litoměřicích. Příruční zavazadlo dostatečně nehlídala a toho využil neznámý lapka, který si spolu s kabelkou odnesl mobilní telefon, finanční hotovost a platební kartu. Škoda je vyčíslena na 13 tisíc korun.
 

Podobný případ byl oznámen v pátek z Terezína. V tomto případě poškozená ponechala svou kabelku nestřeženou na pár minut v otevřeném vozidle. Přišla o osobní doklady, finanční hotovost a osobní věci za bezmála 20 tisíc korun.
 

O kabelku zavěšenou na židli restauračního zařízení v Úštěku se postaral také neznámý pachatel. Ke krádeži došlo v sobotu v pravé poledne. Kabelku s finanční hotovostí, mobilním telefonem a platební kartou si poškozená řádně nestřežila a toho využil neznámý lapka. Bezprostředně po krádeži byl v křoví za restaurací nalezen odhozený odcizený mobilní telefon, zřejmě se zlodějíčkovi nehodil. Škoda je v tomto případě vyčíslena na 1700 korun.
 

Roudničtí policisté přijali v pátek oznámení o ztrátě peněženky v centru města. Poškozený peněženku pravděpodobně vytrousil při oblékání a nastupování do vozidla. Po návratu na místo ztráty jí už nenalezl. Zmocnil se jí zřejmě neznámý nálezce, který si peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou ponechal. Neznámý nálezce se svým jednáním dopustil přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podle trestního zákoníku mu hrozí až dvouleté vězení.
 

Nebezpečný řidič
V pondělí v ranních hodinách kontrolovali policisté v Litoměřicích 61letého muže, který řídil vozidlo značky Škoda. Při kontrole jevil známky požití alkoholu a dechová zkouška to potvrdila. Na přístroji se ukázala hodnota 2,05 promile. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že dotyčný má na svém kontě další vroubek. Usedl za volant přes zákaz řízení všech motorových vozidel, který má platný až do června 2013. Policisté na základě zjištěných informací řidiči sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za uvedené činy hrozí podezřelému až tříletý trest odnětí svobody.
 

5. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem