Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na ulici napadla příbuznou

MOST - Zanechala jí škrábance v obličeji i na rukou; S těžkými rourami zloději pomohli náhodní chodci; Dlaždice neukradli 

 Dřel se zbytečně

Policisté obvodního oddělení v Mostě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 31letému muži z Mostu. Ten měl před 14 dny krást v průmyslové zóně ve Velebudicích. Překonal dvoumetrový plot u jedné stavební firmy a poté na pozemku hledal, co by se mu hodilo. Našel ocelové roury. Vzal nejprve jednu a tu hodlal odnést do nedaleké sběrny. Byla těžká, tak požádal náhodného muže, aby mu pomohl. Dostal za ni několik stovek, a tak se rozhodl, že se vrátí pro další. Opět měl štěstí, jiný muž mu s těžkou rourou pomohl do sběrny a byl odměněn malou částkou. Lapka byl nakonec odhalen a policie ve sběrně odcizené trubky zajistila a vrátila je zpět poškozené firmě. Ta svůj majetek ocenila na částku 16 000 korun.


 

Krádež dvojici nevyšla

Mostečtí policisté obvinili 22letého muže z Mostu z přečinu krádeže vloupáním. Již loni měl spolu s dalším mužem, vniknout do areálu jedné mostecké firmy. V odpoledních hodinách přijeli k objektu dodávkou, následně překonali oplocení a poté uvnitř odcizili několik beden s obkladovým materiálem v hodnotě 10 000 korun. Lup hodlali odvést, což se jim ovšem nepodařilo. Na místě byli přistiženi pracovníky ostrahy. Dvaadvacetiletý muž z místa stačil utéct, jeho komplic byl zadržen a předán policii. Obviněný je stíhán na svobodě. Ani jeho společník se stíhání nevyhne.


 

Žena napadla příbuznou, pěkně ji poškrábala

Případ napadení šetřila hamerská policie. V jedné obci na Litvínovsku 29letá žena měla napadnout 33letou bývalou příbuznou. Ta když ji na ulici v podvečerních hodinách spatřila, chtěla si jí raději vyhnout. Žena na ní však začala křičet, přistoupila k ní a měla ji udeřit do obličeje. V útocích pokračovala a tak se napadená začala bránit. Nakonec ženy skončily na zemi. Podezřelá poškozenou poškrábala v obličeji a na rukách. Shodila jí brýle z nosu a ty pak rozšlapala. Přitom ženě nevybíravě nadávala a nevadila jí ani přítomnost dítěte napadené, které plakalo. Policie na základě šetření 29leté ženě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Napadená utrpěla hmotnou škodu ve výši 2 000 korun a se zraněním vyhledala lékařské ošetření, kdy u ní nastala dvoudenní pracovní neschopnost.


 

Recidivista měl nutkání opět krást

Nutkání něco ukrást neodolal 26letý muž z Mostu. Má kriminální minulosti a byl již odsouzen za majetkový delikt. Přesto druhý týden v lednu v odpoledních hodinách v ulici u stadionu na silnici, kde seděl v autě, z tohoto auta se pomocí nástroje pokusil vniknout do vedle zaparkované škodovky. Hodlal něco odcizit, ale nakonec prý od úmyslu upustil. Kriminalisté pachatele odhalili během několika dnů a obvinili ho z pokusu přečinu krádeže vloupáním. Mostečan je stíhán na svobodě.


 

Zloděj vybral tři sousedící garáže

Tři garáže v obci Litvínov navštívil nezvaný host. V noci na úterý v ulici Školní vnikl do uzamčených garáží. Z nich odcizil gola sadu, MP3 přehrávač za 12 tisíc korun. Ze zaparkovaného vozu odmontoval autorádio. Ve vedlejší garáži vzal hliníkové disky ke škodovce, letní pneumatiky a čerpadlo k čištění bazénu a nářadí. Z dalšího vedlejšího objektu zmizely antény. Neznámý lapka poškozeným majitelům způsobil škodu vyšší jak 38 tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají litvínovští policisté.


 

Poberta poškrábal auto

Neznámý vandal se vyřádil v mostecké ulici Mikoláše Alše. Tento týden v nočních hodinách si vybral zaparkovaný vůz tmavé barvy tovární značky VW. Nezjištěným předmětem poškrábal lak karoserie na různých místech. Poškozený motorista vyčíslil škodu na částku 30 tisíc korun a čin poberty ohlásil mosteckým policistům. Ti nyní vyšetřují podezření z přečinu poškození cizí věci.


 

Zloděj auto vykradl během pěti minut

Jen pět minut stačilo zatím neznámému zloději na to, aby vnikl do zaparkovaného vozidla a odcizil z něj dámskou kabelku. Ke krádeži došlo v Mostě poblíž budovy mateřské školy. Tam včera ráno šla žena se svým dítětem. Když se po několika minutách vrátila, čekalo ji nemilé zjištění v podobě poškozeného vozidla a zmizení značkové kabelky. Zloděj v ní našel peníze, mobil, doklady a platební kartu. Poškozená vyčíslila škodu na částku 12 000 korun.


 

Z aut zmizelo přes sedm set litrů nafty

Přes sedm set litrů pohonných hmot zmizelo v noci ze středy na čtvrtek. Neznámý podnikavec vnikl na pozemek oploceného areálu jedné litvínovské firmy. Ze tří zaparkovaných nákladních automobilů odcizil skoro 750 litrů motorové nafty. Ze skladu, kam vnikl násilím, odnesl plastový barel, kanystry a další věci. Poškozený majitel odhadl, že mu zloděj zanechal hmotnou škodu ve výši 32 000 korun. Případ krádeže šetří litvínovští policisté.


 

Litvínovan přišel o vybavení na ryby, zmocnil se ho zloděj

Na ryby se možná již připravuje jeden přičinlivý pachatel. V noci na čtvrtek v obci Litvínov vešel do obytného domu, následně se vloupal do jeho sklepních prostor. Tam vypáčil dveře u jedné sklepní kóje a z ní si vybral několik kusů rybářských prutů a další vybavení pro rybáře. Majiteli sklepa lapka způsobil škodu ve výši 7 000 korun. Případ krádeže vloupáním je v šetření litvínovských policistů.


 

Zloděj kradl věci z balkónu

Krkolomnou cestu k lupu si včera v poledne zvolil jeden neznámý zloděj. Na sídlišti Pod Šibeníkem v Mostě vešel do jednoho panelového domu. V patře budovy si otevřel okno, vylezl na stříšku hlavního vchodu a poté z této stříšky přelezl na nejbližší balkón. Na něm našel sportovní tašku, ve které měl poškozený majitel uložené sportovní oděvy. Lapka zmizel stejnou cestou. Případ krádeže vyšetřují mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 25. ledna 2013

vytisknout  e-mailem