Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové nehody

LITOMĚŘICE – Motorkář utrpěl těžká zranění 

Od pátku do neděle vyjížděli dopravní policisté v litoměřickém okrese k šesti dopravním nehodám. Při havárii utrpěla jedna osoba těžká zranění. Celková škoda je odhadnuta na 690 tisíc korun. Příčinami byla v jednom případě nepřiměřená rychlost, jedenkrát nedání přednosti v jízdě a čtyři nehody se řadí do kolonky ostatních příčin. Dechová zkouška na alkohol nebyla pozitivní u žádného z havarujících řidičů.
 

Za stejné období loňského roku došlo k sedmi dopravním nehodám s jedním lehkým zraněním. Škoda byla vyčíslena na 326 tisíc korun. Příčinami byla 1x nepřiměřená rychlost, 1x nedání přednosti v jízdě a pět případů se zařadilo do kolonky ostatních příčin. Užití alkoholických nápojů nebylo zjištěno u žádného z havarujících řidičů.
 

Motorkář utrpěl těžká zranění
K dopravní nehodě, při níž utrpěl motorkář těžká zranění, došlo v neděli v 11.45 hod. v Lovosicích. 34letý řidič motocyklu značky Suzuki jedoucí ulicí Žižkova ve směru do ul. 8. května, se při projíždění křižovatkou střetl s vozidlem značky Škoda Fabia, které vyjíždělo z vedlejší Mírové ulice. Při střetu utrpěl řidič motocyklu těžká zranění a byl letecky transportován do zdravotnického zařízení. Řidič automobilu vyvázl bez zranění a dechová zkouška na alkohol u něj proběhla s negativním výsledkem. Škoda na motocyklu je vyčíslena na 50 tisíc a na vozidle na 20 tisíc korun. Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření policie.
 

8. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem