Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za synem se vyšplhal do sedmého patra

TEPLICE - Teď mu za artistický výkon hrozí vězení a další zprávy. 

Za synem se vyšplhal do sedmého patra
     Poněkud netradiční způsob, jak se vidět se svým potomkem, zvolil minulý týden 20letý mladík. Ve tři hodiny ráno vyšplhal na balkon v sedmém poschodí panelového domu v Bílině a otevřenými dveřmi vnikl do bytu, kde žije jeho bývalá přítelkyně a jejich roční syn. Hluk probudil její matku, která v bytě také bydlí, překvapená žena pak mladého muže z bytu vykázala. Mladík, který se do bytu dostal po akrobatickém výkonu, bez námitek odešel, policisté mu sdělili podezření z přečinu porušování domovní svobody, za který může „vyfasovat“ až tříletý trest odnětí svobody.
 
Vloupání do bytu objasněno
     Policisté obvinili z přečinů krádeže a porušování domovní svobody dva dvacetileté muže, kteří v Teplicích vykradli byt. Jeden z pachatelů v polovině prosince odcizil v bytě, kde byl na návštěvě, svazek klíčů od vstupních dveří a vchodu do domu. Začátkem února se vydal k bytu, který chtěl s pomocí odcizených klíčů vykrást, předtím ale zazvonil a zjistil, že je doma majitel. Na místo se proto vrátil o několik dnů později se svým komplicem a tentokrát měli štěstí, doma nikdo nebyl. S pomocí odcizených klíčů vnikli do bytu a odcizili notebook, finanční hotovost a PlayStation. Celkem si odnesli věci za více jak 11 tisíc korun. Případem se nyní bude zabývat soud, který může lapky poslat až na tři roky za mříže.
 
Okradla svého pěstouna
     Dva přečiny má na svědomí 18letá slečna, která okradla svého pěstouna. Z volně odložené peněženky mu odcizila platební kartu a s pomocí PIN kódu, který jí v minulosti řekl, vybrala prostřednictvím bankomatu z jeho účtu 40 tisíc korun. Peníze postupně utratila, dokonce se vydala na cestu do zahraničí, takže po ní bylo vyhlášeno celostátní pátrání.
     Policisté dívce sdělili podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Trestu za krádež se sice vyhne, neboť poškozený využil svého práva a nedal souhlas s jejím trestním stíháním, na zneužití platební karty se ale bude zodpovídat před soudcem, který jí může uložit až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Dvě krádeže v jednom dni
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 25letému muži, který včera dopoledne odcizil v teplické prodejně s elektronikou fotoaparát. Po překonání dvířek odcizil ze skříňky v provozovně digitální fotoaparát v hodnotě 2300 korun. Krádež ale neušla pozornosti pracovníka ostrahy, který zavolal policisty. Skutečnost, že byl přistižen při krádeži, lapku zřejmě vůbec netrápí. Poté, co byl propuštěn ze zadržení, se tentýž den večer s dalším spolupachatelem vloupal v jedné z duchcovských restaurací do výherního automatu, ze kterého chtěli ukrást finanční hotovost. Automat byl ale opatřen alarmem, díky kterému se zlodějům nepodařilo peníze získat. Podezřelého muže policisté zadrželi a noc strávil v policejní cele. Vzhledem k jeho trestní minulosti mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 12. 2. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem