Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jeden je ve vazbě, druhý na svobodě

CHOMUTOV - Loupeže, domácí násilí i napadení policisty,Telefon zapadl ve skříni... 

Loupeže, domácí násilí i napadení policisty
Kriminalisté v Kadani obvinili z těžkého ublížení na zdraví, výtržnictví, a pokusu loupeže dva muže ve věku 33 a 31 let z Klášterce nad Ohří. Během pondělí minulý týden napadli v Chomutovské ulici tři poškozené. V místní restauraci se pohádali s poškozeným, srazili ho na zem a kopali. O hodinu později zaútočili na ulici na dalšího muže a chtěli peníze a telefon. Poškozený se jim ubránil a utekl. Vybrali si proto dalšího muže, zaútočili a chtěli peníze. Ani v tomto případě však neuspěli.
O několik dní později se mladší z násilníků pohádal v bytě Na Vyhlídce se svou družkou a posléze slova vystřídaly rány. Zranění, která žena utrpěla, si vyžádala ošetření u lékaře v nemocnici. V podnapilém stavu zaútočil i na hlídku zasahujících policistů. Jelikož muži zákona na místě vyhodnotili, že jednání násilníka je pro rodinu nebezpečné, vykázali ho ze společně obývaných prostor. Jemu policisté rozšířili obvinění o ublížení na zdraví, násilí proti orgánu veřejné moci a nebezpečné vyhrožování. Oba zadržení skončili po nezbytných úkonech v policejní cele a na státní zastupitelství byl podán návrh na jejich vzetí do vazby. Na příkaz soudu byl 33letý muž ze zadržení propuštěn, 31letého muže doprovodila policejní eskorta do vazební věznice v Litoměřicích. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Telefon zapadl ve skříni
Chomutovští policisté přijali v polovině ledna oznámení o krádeži mobilního telefonu. Otec děvčete oznámil, že dcera si přístroj odložila na dětském hřišti na lavičku a zatímco si zavazovala tkaničky, někdo jí telefon v hodnotě jeden tisíc korun sebral. Tento týden vyšetřování krádeže policisté odložili. Poškozený oznámil, že telefon našel doma ve skříni dětského pokoje.
 
Nejdříve klíče, pak i auto
Majitel osobního vozidla Mercedes Benz C 200 se dostavil na místní oddělení policie v okresním městě a sdělil, že mu auto zmizelo. Škodu vyčíslil na 135 tisíc korun. Kdosi nejdříve vnikl do neuzamčené místnosti domu, kde pracuje manželka oznamovatele, sebral klíče od auta a odejel s ním na neznámé místo. Tentokrát měl poškozený štěstí. Na základě vyhlášeného pátrání našla hlídka mužů zákona mercedes odstavený na jiném místě ve městě. Vozidlo si majitel převzal, pátraní po pachateli krádeže nadále pokračuje.
 
Chtěl peníze
Jednání 30letého Chomutováka vyšetřují policisté. Při cestě ze zimního stadionu napadl v ulici Tomáše ze Štítného poškozeného, se kterým byl předtím na hokejovém utkání. Požadoval po něm navrácení peněz. Vyhrožoval, několikrát ho udeřil pěstí, prohledal mu kapsy a chtěl vidět i obsah batohu. To už ale napadený na nic nečekal a z místa utekl do blízkého baru. Útočník ho doběhl a opět požadoval vrácení peněz. Na místě zasahovala hlídka policistů, kteří násilníka zadrželi. Jeho jednání vyhodnotili jako loupež, obvinění z trestného činu si již převzal.
 
Potraviny i nádobí
Do sklepních prostor domu v ulici Osvobození vnikl 35letý muž z Klášterce nad Ohří.  V suterénu odcizil nejen potraviny, ale i mycí prostředky a části nádobí. Poškozenému vznikla škoda za téměř 3600 korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Pro kabely na koupaliště
Během měsíce ledna letošního roku vnikl 31letý muž na koupaliště v Klášterci nad Ohří. V areálu se vloupal do strojovny a sebral několik desítek metrů měděného kabelu. Pak ještě vnikl do skladu, kde sebral trubky a červenou barvu. Za sebou zanechal celkovou škodu ve výši 18 tisíc korun. Muž je podezřelý z krádeže, kterou vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
20.února 2014  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem