Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Papoušek vystrašil zloděje

MOST - Ten rychle utekl; Muž měl problémy se startováním; Řidič spal a zloděj čerpal naftu.  

 

Papoušek zastrašil zloděje

Mostecká policie odhalila pachatele, který se v centru Mostu vloupal do přízemního bytu. Muž ve věku 24 let z Mostu se potuloval nočním městem, když si všiml u jednoho obytného domu otevřeného okna. Vnikl do kuchyně a hledal, co by ukradl. Na stole objevil notebook, který odcizil. Více již nestihl, neboť v kuchyni byl papoušek, který začal hlasitě křičet. To lapku vylekalo, proto rychle vyskočil z okna a z místa zmizel. Papoušek probudil i majitele bytu, kteří však zloděje již nezastihli. Ti v noci zapomněli okno v kuchyni zavřít. Policie odcizený notebook v hodnotě 10 000 korun už nezajistila. Mostečan ho stihl prodat údajně neznámému muži za necelou tisícikorunu. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Muž nekradl poprvé. Již předloni se vrátil z vězení, kde si odpykával trest za spáchanou loupež. Kromě toho má na svědomí i krádež, které se měl dopustit s dalším pachatelem poté, co v Mostě vnikli do rekonstruovaného domu a odcizili z něj různé nářadí za 2 500 korun. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Řidič při startování zazmatkoval, skončil na obrubníku a trávě

Policisté dopravního inspektorátu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 58letému muži z Mostu. Ten si měl ve čtvrtek kolem 13. hodiny na sídlišti Výsluní při vyjíždění z parkoviště poplést pedály. Poté co sešlápl plynový pedál, vyjel z parkovacího místa na obrubník chodníku a následně na travnatý pás. Dopravní hlídka u řidiče provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní a byla vyšší než 1,5 promile. Motorista se odmítl podrobit lékařskému vyšetření a odběrům. Policisté vyčíslili hmotnou škodu na částku pět tisíc korun.


 

Zatímco spal, zloděj mu ukradl naftu

Nepříjemné zjištění čekalo jednoho zahraničního řidiče kamionu. Ten tento týden přijel do okresu Most a přenocoval na odstavném parkovišti poblíž města Mostu. Když se ráno probudil, zjistil, že má prázdnou nádrž. Někdo v nočních hodinách v tichosti odčerpal kolem 500 litrů motorové nafty. Poškozený cizinec vyčíslil škodu na částku 2 500 korun a krádež pohonných hmot oznámil policii. K poškození kamionu nedošlo.


 

O výhru v mžiku přišel

Radost z výhry zkalil neznámý lapka jednomu hostu, který tento týden hrál v mosteckém baru na výherních automatech. Vyhrál několik tisíc korun a uložil si je do peněženky. Pak chvíli seděl u baru. V tu dobu přišel o peněženku, kterou měl uloženou v zadní kapse kalhot. Neznámý muž mu ji vytáhl a poté z baru vyběhl. Poškozený ho pronásledoval, ale kapsář byl rychlejší a zmizel mezi domy na sídlišti Zahradní. Případem krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté.


 

Ukradl dvě voňavky, musel je vrátit

Krást přišel do jedné mostecké drogerie 19letý mladík z Mostu. Z regálu vzal toaletní vodu, kterou si ukryl za kalhoty. Následně odcizil další parfém, který schoval do rukávu. Poté prodejnu opustil bez placení. Detektiv prodejny jeho krádež odhalil a zadržel ho. Policie lup v hodnotě 668 korun zajistila a vrátila zpět do prodeje. Muži byl předán záznam o sdělení přečinu krádeže. Mostečan nekradl poprvé, za majetkový delikt byl již odsouzen.


 

Zloději uřezali 80 metrů měděných kabelů

Neznámý pachatel mezi Mostem a Zálužím vnikl na pozemek jedné firmy a tam odcizil měděné kabely. Ty byly volně uložené v plechových žlabech. Zloděj z nich odřízl téměř osmdesát metrů několikažílového kabelu. Poškozené firmě krádeží vznikla hmotná škoda ve výši 62 tisíc korun. Případ přečinu krádeže vyšetřují policisté obvodního oddělení v Litvínově.


 

Lapka stihl vybrat peníze z bankomatu

Nenápadně si počínal jeden zákazník v prodejně obuvi v mosteckém obchodním centru. V odpoledních hodinách využil situace, vstoupil do odemčené kanceláře pro zaměstnance a tam odcizil z volně položené tašky peněženku s osobními doklady, penězi a platebními kartami. Zloděj stihl díky nalezenému PIN vybrat z bankomatu několik tisíc korun. Policie po neznámém zloději intenzivně pátrá. Případ šetří mostecké policejní oddělení.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 10. ledna 2014

vytisknout  e-mailem