Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve městě rozbíjel výlohy

LOUNY - Chtěl ze sebe udělat hrdinu před kamarády? 

V alkoholovém opojení řádil v Pražské ulici a blízkém okolí v Lounech 18letý mladík z jedné obce na Lounsku. Z úterý na středu procházel společně s kamarády  nočním městem a nenapadlo ho nic jiného, než ničit majetek druhých. Možná zde sehrál svou vinu i alkohol, možná chtěl ze sebe udělat hrdinu před partou kamarádů. Jisté je jen to, že nakonec skončil na policejní služebně a na krku má podezření z trestného činu. Nejprve však strávil noc v cele předběžného zadržení, neboť byl pod vlivem alkoholu. Následující den mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci. Na Mírovém náměstí rozbil výlohu u prodejny Baťa a v Pražské ulici výkladní skříň obchodu Tesa. Dále poškodil u tří zaparkovaných automobilů zpětná zrcátka. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 41 438 Kč. Po provedených úkonech propustili policisté mladíka na svobodu.

Přes zákaz řízení usedl za volant 

Jednadvacetiletého mladíka z Lounska kontrolovali policisté v Postoloprtech při řízení osobního automobilu zn. Ford Focus. Při kontrole, která proběhla ve čtvrtek dopoledne, zjistili, že dotyčný řídí motorové vozidlo neoprávněně. Rozhodnutím Městského úřadu v Lounech má totiž vysloven na dobu od 7. srpna 2013 do 7. února 2014 zákaz řízení všech motorových vozidel. Ve zkráceném přípravném řízení proto uvedenému mladíkovi sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle trestního zákoníku mu hrozí až tříleté odnětí svobody.

V Žatci ukradena octavia    

Policisté šetří krádež osobního automobilu zn. Škoda Octavia, které zmizelo z 15. na 16. ledna v žatecké ulici Dr. V. Kůrky. Dosud nezjištěný pachatel jej odcizil z parkoviště před obytnými domy. Poškozený škodu vyčílil na 100 000 Kč. Po pachateli i odcizeném vozidle policie pátrá.

Další octávii zloděj vykradl a poničil

Policisté v Žatci rovněž šetří vloupání do vozidla Škoda Octavia, ke kterému došlo ze čtvrtka na pátek v  Mostecké ulici. Dosud neznámý pachatel vnikl násilným způsobem do zaparkovaného automobilu a odcizil z něj autorádio a navigaci. Dále u vozidla poškodil palivovou nádrž a odčerpal 40 litrů benzinu. Pachatel poničil i přední zrcátko a kliku pravých předních dveří. Svým jednáním tak poškozenému majiteli způsobil škodu za celkem 12 500 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 17. ledna 2014

vytisknout  e-mailem