Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodník si vymyslel smrt matky

MOST - Chtěl získat peníze a šperky, tak si vymýšlel a uspěl; Mobil vydražil, ale nedostal; Vykradli auto, hlídka je zadržela. 

Podvodník se rozplakal nad smrtí žijící matky a z cizí ženy vylákal peníze a šperky
S vymyšlenou báchorkou dokázal okrást jednu ženu z Mostecka 24letý muž z Kolínska. Již v květnu oslovil v Mostě starší ženu, které navykládal, že mu zemřela maminka na zhoubnou nemoc a rozplakal se. Ženu požádal o finanční pomoc na pohřeb a získal od ní i zlaté prsteny, které prý hodlá dát do hrobu.  Ženu navštívil ještě několikrát a s dalšími nepravdivými historkami z ní dokázal vylákat i další šperky a peníze. Uvedl, že na pohřbu matky mu zkolabovala babička, která posléze zemřela a on opět potřebuje nějaké peníze a šperky na její pohřeb. Sliboval, že vypůjčené peníze a peníze za šperky ženě vrátí. Veškeré jeho jednání však spočívalo v nečestném úmyslu od důvěřivé paní dostat finanční prostředky a šperky. Peníze užil pro osobní potřebu a některé šperky prodal. Část šperků policie zajistila v místě jeho současného bydliště, některé měl dokonce na sobě, když ho při poslední návštěvě v červnu policisté zadrželi. Poškozené způsobil škodu ve výši několika set tisíc korun. Vyšetřovatel mladého muže obvinil ze zločinu podvodu, za který mu může soud uložit až osmiletý trest odnětí svobody. Obviněný takto nejednal poprvé, už v roce 2015 byl odsouzen za podobné jednání pro zločin podvodu.

Na internetu nabízel mobil, chtěl však jen peníze
Nepoctivý prodejce nabízel na internetovém portálu k prodeji v rámci dražby mobilní telefon, který vydražil kupující z Mostecka za 19 tisíc korun. Ten na základě dohodnutých podmínek odeslal peníze na uvedený účet výtečníka, který i přes to, že mu byla kupní cena za nabízený telefon uhrazena, mobil nezaslal a ani to neměl od samého počátku v úmyslu. Peníze si nechal pro svoji vlastní potřebu a škodu tak způsobil internetovému portálu. Už loni byl za podvod odsouzen. Policie nyní 23letého muže z obce u Havlíčkova Brodu obvinila z přečinu podvodu, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Dvojice ukradla z kufru auta nářadí
Na policejním oddělení skončili dva muži ve věku 26 a 30 let, mladší z Chomutova, starší z Loun. Oba dva procházeli ulicí Obránců míru ve večerních hodinách, když si všimli u zaparkovaného vozidla údajně otevřeného kufru. Nahlédli do vozidla a přivlastnili si laserovou vodováhu a gola sadu, vše v hodnotě 4 000 korun. S lupem pak odcházeli k centru města ulicí Ve Dvoře. Tam je zadržela hlídka městské policie, které byla krádež oznámena náhodným svědkem. Dvojice nejprve tvrdila, že nářadí našla v kontejneru, ale nakonec přiznala, jak k věcem přišla. Policie oběma podnikavcům sdělila s ohledem na jejich kriminální minulost podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Lup byl zajištěn a vrácen zpět poškozenému majiteli

nprap. Ludmila Světláková
Most 13 července 2017

vytisknout  e-mailem