Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trestu neuniknou

LOUNY – Měl zlost; Opilý usednul za volant; Výkonu trestu se nevyhnul. 

Poškodil policistům vozidlo
Od žateckých policistů si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví 53letý muž. Podle strážců zákona se měl velice nevybíravým způsobem domáhat odvozu od policejní služebny. Když mu policisté v jeho žádosti nevyhověli, jelikož pro to neměli žádný zákonný důvod, měl si vybít zlost ne příliš šťastným způsobem. Jeho rána směřovala do okénka služebního vozu. Škoda na policejním automobilu přesáhla 6 tisíc korun. Ve výslechu pak muž projevil nad svým chováním lítost s tím, že měl vztek a bohužel to odneslo okénko auta. U soudu zřejmě zmírní rozsah potrestání jeho ochota zaplatit vzniklou škodu. Výměra trestu za takový počin je až dvě léta odnětí svobody.

Nadýchal přes 2 promile
Hlídka z obvodního oddělení kontrolovala v neděli brzy ráno v jedné z lounských ulic vozidlo tovární značky Opel. Řidič na sebe strhl pozornost policistů tím, že jel velice pomalu. Při kontrole se pak policisté nestačili divit. Dechová zkouška jim potvrdila jejich podezření, že je řidič ovlivněn alkoholem. Při dechové zkoušce takzvaně nadýchal 42letý muž až 2,58 promile. Po vystřízlivění ho čekala nemilá zkušenost v podobě rozpravy s policistkou, která mu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve výslechu sdělil, že se chtěl pouze přemístit do svého bydliště a neuvědomil si svůj exces. Soud ho může potrestat až jedním rokem odnětí svobody, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

Nenastoupil do výkonu trestu
Sdělení obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si už přečetl 45letý muž. Tomu kriminalisté kladou za vinu, že nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody, i když se o této skutečnosti dozvěděl už v listopadu minulého roku. Už v průběhu ledna ho vypátrali policisté z podbořanského obvodního oddělení. Ti měli informace, kde se zdržuje a ve správnou chvíli si pro něj takzvaně přišli. Jejich společná cesta vedla do vazební věznice. K jeho výměru trestu by mohlo přibýt od soudu další potrestání, a to až dvě léta odnětí svobody.


por. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
27. února 2019

vytisknout  e-mailem