Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Požádáná o karton cigaret a utíká s ním pryč

VSETÍNSKO: Za šest dnů řešíme už dva takové případy 

Vsetín - Případy, kdy je trafikantka okradena o cigarety se zabývají vsetínští policisté. Během šesti dnů došlo hned ke dvěma takovým krádežím. Scénář je vždy totožný. Ke stánku přistoupí mladý muž a po trafikantce požaduje karton cigaret. Nic netušící obsluha cigarety položí k výdejnímu okénku a čeká na peníze od kupujícího. Právě této chvíle využije zloděj a použije k tomu záminku.  

První krádež se stala dopoledne na Silvestra (tj. 31. prosince 2009). Pachatel se snažil obsluhu zabavit tím, že předváděl, že hledá v peněžence potřebnou částku na zaplacení. Ve druhém případě, ke kterému došlo tuto středu, opět dopoledne, cigarety vzal ve chvíli, kdy mu prodavačka chtěla jako bonus k nákupu podat zapalovač. Žena mu podávala zapalovač, on ji vzal z výdejního okénka dva kartony cigaret.

Zloděj pak z místa utíká rychle pryč nebo odjede na jízdním kole.

V  obou případech si muž ke svému činu vybral stánek, který stál samostatně, ale na frekventovaném místě. K jeho popisu se nám zatím podařilo zjistit, že se jedná o muže ve věku kolem dvaceti až pětadvaceti let, štíhlé vyšší postavy, tmavých vlasů a očí. Jednou měl na sobě oblečenou černou zimní bundu, černé kalhoty a na hlavě měl čepici tzv. kulicha. Podruhé byl oblečený do tmavých kalhot, červené bundy s bílými pruhy a tmavé zimní čepice. Kolo, na kterém z místa odjel, bylo menší a nemělo sedátko.

Pokud můžete policistům poskytnout jakékoli svědectví nebo informace k uvedeným případům, sdělte je na lince 158 nebo na kterékoliv služebně Policie České republiky. Pachatel odcizil cigarety za téměř dva tisíc korun. Vždy se jednalo o cigarety značky Petra.

Na případech dále pracujeme.

8. ledna 2009, nprap. Ludmila Brousilová  

vytisknout  e-mailem