Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Akce v Městském muzeu v Krnově

Žáci a policisté strávili společně čtvrteční dopoledne  

Žáci a policisté strávili společné chvíle v muzeu
 
Školáci z pátých tříd základních škol z Krnova se mohly  podívat a prohlédnout si expozici uniforem četnictva, policie a seznámit se také s její  historií. Tuto akci pro děti zorganizovaly policistky PIS Bruntál ve spolupráci s kolegyní z místního obvodního oddělení a pracovníky MIKS. Celého dopoledního programu se zúčastnilo přes 300 žáků ze čtyř základních škol v doprovodu svých učitelů.
Společné setkání proběhlo ve čtvrtek 3.9.2009 v areálu Městského muzea na ulici Revoluční v Krnově.  
Ve vnitřních prostorách se děti dozvěděly podrobnou historii a vznik četnictva a policie. Po výkladu se podívaly na celou expozici „Historie četnictva a policie“, která obsahovala historické i současné uniformy, vyznamenání, medaile a služební doplňky. Zajímavostí celé výstavy byly i policejní uniformy jiných států.       
Po prohlídce expozice v areálu zahrady muzea byly dětem předvedeny současná služební vozidla, jak dopravní, tak pořádkové policie. Dopravní policisté názorně ukázali funkci přenosného laserového radaru, přístroje na měření alkoholu v dechu a dalšího vybavení, které využívají při šetření dopravních nehod a hlídkové činnosti. Pro zpestření čtvrtečního dopoledne děti mohly vyzkoušet na vlastní kůži služební pouta, neprůstřelné vesty a také detektor kovu, který děti velmi zajímal.    
Celou akci učitelé i žáci hodnotili velmi pozitivně. Své nabyté znalosti ze čtvrtečního dopoledne mohou uplatnit i v průběhu letošního školního roku, kdy se touto problematikou budou ještě zabývat.
 
nprap. Ing. Křištofová Ivana a por. Bc. Tušková Pavla

vytisknout  e-mailem