Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Den dětí s předstihem

O více než čtrnáct dnů dříve prožili děti ze ZŠ Žulové krásný den s Policií ČR. 

Je pravdou, že Mezinárodní den dětí je stanoven na 1. června. V té době děti neví, kam dřív skočit. Rodiče a různá sdružení pro ně chystají akce a povyražení. Už právě proto se policisté z ICP Žulová a ÚO Jeseník rozhodli pro žáky ZŠ Žulová uspořádat pěkný den se čtrnáctidenním předstihem. Přesné datum bylo stanoveno na čtvrtek 14. května. Od deseti hodin se děti mohly těšit na ukázky práce policie.
Jako první se dostali na řadu policejní psovodi se svými svěřenci. Předvedli, jak poslušnost pejsků, tak průběh výcviku a zadržení pachatele. Hned poté se mohli předvést dva policisté, kteří se v okrese Jeseník starají o služební přípravu (nácvik střelby, obrany a fyzické zdatnosti) ostatních kolegů. Pro děti si nachystali zadržení vozidla s ujíždějícím pachatelem a  různé příklady hmatů a chvatů sebeobrany. Všichni přihlížející byli nadšeni z reálnosti soubojů a ukončení završili obrovským aplausem. Pak už se jednotlivé skupinky rozešly po stanovištích, která pro ně byla nachystána. Děti si mohly vyzkoušet např. neprůstřelné vesty, laserovou střelnici, sejmutí otisků, funkčnost radaru, který využívají dopravní policisté, ale také rozpoznávání falešných dokladů.
Ve tvářích zúčastněných bylo vidět, že si celý den náležitě užili a vyzkoušeli si věci, ke kterým se jen tak „nenachomejtnou“.  

 

vytisknout  e-mailem