Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nenechávejte cenné věci ve vozidlech

Novojičínští policisté se opět přesvědčili, že jsou někteří motoristé nepoučitelní a své cenné věci, i přes četné výstrahy, ponechavají ve svých zaparkovaných vozidlech. 

Krádeže odložených věcí ve vozidlech jsou nejčastěji registrovány například na parkovištích u obchodních domech, hřbitovech nebo také před domem a dále na nejrůznějších místech Novojičínska. Zde pachatelé dokáží využít kratičkého okamžiku nepozornosti majitele věcí, když má například kabelku, peněženku, mobilní telefon, notebook, navigací nebo také oděv uložen ve vozidle nebo jeho neopatrnosti ve chvíli, kdy místo s odloženou kabelkou, telefonem nebo oděvem opouští svého plechového miláčka na delší dobu.
Během pondělního dne 24. srpna zaznamenali policisté na Novojičínsku hned několik případů vloupání do vozidel.
V noci na pondělí 24. srpna došlo na parkovišti ve Frenštátě pod Radhoštěm, v Martinské čtvrti, k vloupání do vozidla Volvo V70. Pachatel si po násilném vniknutí z vozidla odnesl navigaci Tom Tom 910, MP3 přehrávač Sony Valio 3000 a sluneční brýle. Předběžná škoda odcizením činila dvaadvacet tisíc koruna poškozením za dalších deset tisíc korun.
Další vozidlo, které v průběhu pondělního dne neuniklo pozornosti neznámého pachatele, zaznamenali policisté ve Fulneku.  Na ulici Pekařská se stal terčem neznámého pachatele zaparkované vozidlo Škoda Fabia. Pachatel do vozidla vnikl po rozbil předního okno dveří u spolujezdce a z předního skla u řidiče odcizil připevněnou navigaci v hodnotě šesti tisíc korun.
V Libhošti na parkovišti u čerpací stanice Paramo došlo k podobnému scénáři. Neznámý pachatel zde vnikl do zaparkovaného vozidla Iveco a odcizil z něj mobilní telefon Nokia a navigace MIO. K vloupání došlo v době od 10:35 do 10:50 hodin. V tomto případě vznikla škoda přes sedm tisíc korun.
Další vozidlo přišlo o svůj cenný obsah v Příboře na ulici Frenštátská u železničního přejezdu. Po vypáčení zámků dveří pachatel odcizil z vozidla Fiat Ducato igelitovou tašku, ve které byly uschovány osobní doklady majitele a navigace TOM TOM. Celková škoda byla vyčíslena na téměř šest tisíc korun.

Policisté však nejsou lhostejní ani k jedné z popsaných forem krádeží vloupáním do vozidel a pachatelům se snaží všemožně práci znesnadňovat a jejich počínání odhalovat. Není to však jednoduché, protože v první řadě je na samotných lidech, aby si na svoje věci dávali lepší pozor. Takoví zloději jsou velmi šikovní a často jim stačí ke krádeži jen pouhý okamžik. Proto je důležité, aby si řidiči při odchodu od vozidla nezapomněli toto vozidlo uzamknout a zajistit proti odcizení. Rovněž ve vozidle nenechávali žádné cenné věci a tím snížili možné riziko vykradení svého plechového miláčka.

Prevence vloupání do vozidla  zde:


Stalo se …


Muž porušil domovní svobody

Z trestného činu porušování domovní svobody je podezřelý 35letý muž z Nového Jičína. Podezřelý v pondělí 24. srpna okolo deváté hodině večerní vešel neuzamčenými dveřmi do bytu v Novém Jičíně osmatřicetiletého majitele, kde uchopil za paži dceru majitele bytu a zacloumal s ní. Následně jí řekl, že má štěstí, že ženy nebije a s jejím otcem si to vyřídí později. Poté měl byt opustit. V tomto případě zákon hovoří, kdo neoprávněně vnikne do domu nebo bytu jiného nebo tam neoprávněně setrvá, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.


Muž řídil motorku bez řidičáku

Policejní hlídka kontrolovala v pondělí 24. srpna okolo desáté hodiny večer mezi Fulnekem a místní části Kostelec řidiče motocykl Simson. Při kontrole policisté zjistili, že 36letý muž z Ostravy není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Následně mu fulnečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

vytisknout  e-mailem