Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opilý řidič a bez dokladů

a další zprávy z Novojičínska. 

 
Krátce po půlnoci 21. dubna kontrolovali policisté mladého řidiče vozidla Alfa Romeo v Sedlnicích. Při zkoušce na alkohol nadýchal 1,44  promile a navíc u sebe neměl řidičský průkaz. Mladý řidič souhlasil s naměřenou hladinou alkoholu v dechu a odběr krve nevyžadoval. Nyní je stíhán pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což by mohl jít až na jeden rok do vězení.
 
Další z řidičů, co popíjel před jízdou, byl odhalen 17. dubna ve Studénce. Devatenáctiletý mladík nadýchal 2,51 promile a vozidlo užíval bez svolení majitelky. Dále policisté zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění a Okresním soudem v Novém Jičíně mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do března 2010. Policisté již zahájili úkony trestního řízení k objasnění a prověření skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byly spáchány trestné činy řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. V souvislosti s tím, že mladík neoprávněně užíval vozidlo Opel Kadet, poškozená využila svého práva a nedala souhlas k trestnímu stíhání svého syna. Mladík se bude nyní zodpovídat z trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za  které mu hrozí až tři letý trest.
 

Stalo se...
 

Krádež věcí na hotelovém pokoji
 
V brzkých ranních hodinách dne 17. dubna vnikl do neuzamčeného pokoje v jednom hotelu ve Štramberku neznámý pachatel. Pachatel využil situace, kdy poškození v té době spali a odcizil jim digitální kameru Sony, včetně příslušenství, digitální fotoaparát Canon a  mobilní telefon Nokia 6310. Poškozeným tak vznikla škoda odcizením za téměř sto tisíc korun.
 
Mladíka napadli tři pachatelé
 
Doposud tři neznámí mladíci měli v neděli 19. dubna v odpoledních hodinách napadnout  poblíž večerky v Bílovci na ulici Nová Cesta místního mladíka. Poškozeného mladíka měli útočníci srazit k zemi a několikrát jej kopnout do hlavy. V důsledku napadení mu způsobili zranění hlavy s podezření na otřes mozku. Napadený mladík byl ošetřen a následně hospitalizován v Bílovecké nemocnici. Případem se nadále zabývají bílovečtí policisté a po pachatelích trestného činu výtržnictví intenzivně pátrají.
 
Vloupání do kontejneru na staveništi dálnice
 
V  brzkých ranních hodinách dne 20. dubna se vloupal neznámý pachatel do plechového kontejneru na staveništi dálnice D 47 ve Vražném. Pachatel do plechového kontejneru, který slouží jako sklad elektro a stavebního nářadí, vnikl vyřezaným otvorem. Z kontejneru si odnesl svářecí inventor  Kühtreiber, vrtací kladivo Hilti, dvě motorové pily Stihl 250, úhlová bruska Würth, plastové plato montážního kufříku s gola klíči, kleštěmi, siko kleště a dalším nářadím. Celková výše způsobené škody byla vyčíslena přes 124 tisíc korun.
 
Pachatel odcizil cigarety, alkohol a kávy
 
V noci na 20. dubna se neznámý pachatel vloupal do prodejny ve Frenštátě pod Radhoštěm na ulici Školská. Zloděj rozbil skleněnou výplň výkladní skříně prodejny, prohledal prostory a ukradl cigarety, alkohol a několik balíčků kávy Jacobs. Předběžná škoda odcizením byla vyčíslena na téměř dvaadvacet tisíc korun. Poškozením výkladní skříně vznikla škoda za deset tisíce korun. Frenštátští policisté případ prošetřují pro trestné činy krádeže a poškozování cizí věci.
 
Pachatel si odnesl i gumové holinky
 
V době od 17. do 20. dubna se vloupal neznámý pachatel do dílny jedné firmy ve Vražném. Pachatel po násilném vniknutí poté odcizil ruční svářecí agregát, motorovou pilu a AKU pilu na řezání dřeva v celkové hodnotě 25 tisíc korun. Zloděj z šatny v dílně odcizil také gumové filcové boty v hodnotě pět set korun.
 
Matka na výživném dluží přes třicet tisíc
 
Jednatřicetiletá žena z Berouna neplní vyživovací povinnost na svou nezletilou dceru a svému bývalému partnerovi z Novojičínska dluží přes třicet tisíc korun. Od ledna 1999 do současné doby dluží otci dítěte na výživném částku v celkové výši 34 900 Kč. Vyživovací povinnost jí byla uložena rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně.

vytisknout  e-mailem