Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel po vozidlech házel kameny

Po projíždějících vozidlech házel kamení a dvě poškodil. 

Po projíždějících vozidlech házel kamení
 
Policisté prošetřují okolnosti případu, kdy neznámý pachatel házel kamením po projíždějících vozidlech. Případ se stal ve středu 15. dubna před sedmou hodinou v podvečer na křižovatce ulic Husova a K Nemocnici v Novém Jičíně. V důsledku toho došlo k poškození čelního skla u dvou projíždějících vozidel. Jednalo se o vozidla VW Passat a Škoda Felicia. Na passatu vznikla škoda za deset tisíc a na škodovce za tři tisíce korun. Policisté případ šetří jako trestný čin poškozování cizí věci a po pachateli intenzivně pátrá.
Stalo se ...
 
Plyšová  hračka a mince asi zlákaly  zloděje
 
O tom, že ve vozidlech nemají majitelé  ponechávat žádné  věci, informuje novojičínská policie neustále. Bohužel se  pak  ale stejně setkává s případy, kdy právě odložené  věci jsou z vozidel často  odcizeny. S takovým podobným případem,  kdy pachatele zlákaly drobné mince, se  nedávno setkali příborští  policisté.
V Příboře na parkovišti u bývalého  hotelu  Letka v noci na 15. dubna vnikl do vozidla Fiat Brava neznámý  pachatel.  Ten nejdříve ulomil kliku na dveřích řidiče a  následně vnikl do vozidla. Z  vozidla poté odcizil sto korun  v drobných mincích a plyšovou hračku v hodnotě   sto korun.  Pachatel také poškodil interiér vozidla, kdy poškodil interiérové  světlo a autoanténu. Celková škoda se vyšplhala na téměř  pět tisíc  korun.
 
Do školy přišel krást
 
Škodu za necelých pět tisíc korun po sobě  zanechal  neznámý pachatel, když násilně vstoupit do základní školy  v Libhošti.  Jeho pravděpodobným záměrem nebylo odcizit vědomosti,  ale cenné věci, které ve  škole hledal. Nezvaný host, po prohledání  místností ve škole, odcizil drobné  mince v hodnotě přes  sedm set korun. Tomu předcházelo, že pachatel vypáčil  několik  zásuvek psacích stolů a vykopl dveře do sborovny. Případem  se nyní  intenzivně zabývají policisté z Obvodního oddělení  v Novém Jičíně, kteří v  součinnosti s kriminalisty územního  odboru po pachateli pátrají. V případě,  že  pachatel bude  dopaden a spáchaná  trestná činnost se mu prokáže, hrozí  zloději  až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Matka nadměrně požívala alkoholické nápoje a nestarala se o své děti
 
Novojičínští policisté zahájili  úkony trestního  řízení směřující k objasnění a prověření  skutečností důvodně nasvědčujících  tomu, že byly spáchány  trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a  ohrožování  výchovy mládeže. Podezřelou je matka z Nového Jičína, která  měla  soustavně nadměrně požívala alkoholické nápoje, přestože  byla povinna pečovat o  své nezletilé děti. Žena se neměla  o své dvě děti řádně starat, i přesto, že ji  bylo rozsudkem  novojičínského soudu v květnu 2004 nařízena ochranná ambulantní  protialkoholní léčba, kdy však léčebný režim opakovaně  porušovala.
 
Pachatel kradl převážně cigarety  a  alkohol
 
V noční době na 15. dubna se dosud  neznámý  pachatel vloupal do skladu jedné prodejny potravin  v Sedlnicích. Poté si odnesl  cigarety, lihoviny, pečivo, jogurty  a cukrovinky různých značek v celkové  hodnotě přes pět  tisíc korun. Celková škoda byla předběžně vyčíslena přes  deset  tisíc korun. Služební pes, který na místě činu vypracoval  stopu v délce několika  desítek metrů, přivedl policisty na  sedlnické fotbalového hřiště. Zde bylo  zjištěno, že pachatel  vypáčil vstupní dveře do klubovny Tělovýchovné jednoty  Sokol  Sedlnice a vnikl do objektu. Odtud odcizil opět alkohol a drobné  mince,  avšak nepohrdnul ani různými sladkostmi. Zde způsobil  škodu přes čtyři tisíce  korun. Policisté ve věci zahájili  úkony trestního řízení pro trestný čin  krádeže. Po pachateli  a odcizených věcech policie pátrá. Pokud bude pachatel  dopaden  a odsouzen, hrozí mu až dva roky odnětí svobody.
 
Vandal poničil zaparkovanou  octavii
 
Na osobním vozidle Škoda Octavia v Novém Jičíně  na  Nádražní ulici se vyřídil v noci na 15. dubna neznámý vandal.  Neznámým  předmětem poškrábal po celém obvodu lak vozidla.  Odhad škody dělá bezmála 16  tisíc korun. Policisté případ  prošetřují pro trestný čin poškozování cizí  věci.

vytisknout  e-mailem