Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel vloupání zadržen

Novojičínští policisté zaznamenali další úspěch, kdy se jim podařilo zadžet pachatele vloupání přímo při činu. 


Krátce po půlnoci na 1. září letošního roku vnikl do objektu penzionu Na Sklakách v Novém Jičíně pachatel, který se zde pokusil odcizit cenné věci. Při svém počínání byl vyrušen personálem penzionu a následně se uschoval pod stůl v jídelně. Zde byl zadržen přivolanými novojičínskými policisty, společně s psovodem a jeho služebním psem. Zadržený pachatel způsobil předběžnou škodu poškozením za dva a půl tisíce korun. Podezřelému jednatřicetiletému muži z Bílovce bylo následně sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádež, spáchaného ve stádiu pokusu. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Stalo se …


Syn vyhrožoval matce se sekerou v ruce

Sedmačtyřicetiletý muž z Fulneku čelí podezření ze spáchání trestného činu loupeže. Činu se měl dopustit v pondělí 31. srpna v odpoledních hodinách v rodinném domě na Fulnecku. Podezřelý po odmítnutí požadavku jeho matky na zapůjčení finanční částky, nejprve přistoupil k bratrovi, chytil jej pod krkem a začal ho škrtit. Přitom po něm požadoval peníze, když poškozený řekl, že žádné peníze nemá, vrátil se do kuchyně, kde vzal za kamny uloženou sekeru a napřáhl se s ní na matku. Žena v obavě o svůj život a zdraví mu peníze vydala. Policisté jej následně zadrželi. Jeho zadržení však předcházelo použití donucovacích prostředků, a to hmatů a chvatů, protože podezřelý po opakované výzvě fulneckých policistů, aby zůstal na místě, nereagoval a nespolupracoval. Podezřelý byl sveden na zem, kde mu byla přiložena služební pouta a k jeho zranění nedošlo. Policisté ve věci zahájili trestní stíhání, s ním prováděny další procesní úkony a s podnětem jeho vzetí do vazby.


Poškozené vyhrožoval fyzickou likvidací

Podezřelým z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci je padesátiletý muž z Uherského Hradiště. Muž měl v době od poloviny února do konce června letošního roku v několika případech slovně, formou telefonátů, vyhrožoval poškozené z Frenštátu pod Radhoštěm, fyzickou likvidací. Ženě například zasílal SMS zprávy a vyhrožoval po telefonu fyzickou likvidací a zabitím. Poškozená věc oznámila na policii, jelikož má důvodnou obavu, že výhrůžky budou podezřelým naplněny. Policisté se případem usilovně zabývají.


Fyzicky napadl bývalou přítelkyni

Z trestného činu ublížení na zdraví, ve stádiu pokusu je čtyřiadvacetiletý muž z Oder. Podezřelý měl v noci na 30. srpna ve společném bytě v Odrách fyzicky napadnout svou bývalou přítelkyní. Poškozenou několikrát udeřil pěstmi a kopanci do celého těla. Při napadení utrpěla pohmožděniny v oblasti obličeje, rukou, zad a stehna, s nutností ošetření v novojičínské nemocnici s dosud neustanovenou dobou léčení.


Neznámí pachatelé přepadli obsluhu v příborské restauraci

Dvě a půl hodiny po půlnoci dne 31. srpna došlo v restauraci na ulici Frenštátské v Příboře k loupežnému přepadení. Dva doposud neznámí pachatelé vešli do restaurace, povalili na zem za barem spící obsluhu, kterého jeden z pachatelů donutil ležet obličejem k zemi tak, že na něj mířil blíže nezjištěnou věcí a druhý z pachatelů odcizil z nezajištěné zásuvky za barem číšnický flek s finanční hotovostí. Pachatelé si tak odnesli částku přes čtyřicet tisíc korun. Poškozený utrpěl odřeninu kloubu malíčku pravé ruky, bez nutnosti ošetření. Policisté po pachatelích trestného činu loupeže usilovně pátrají.


V prodejně nekradl poprvé

Dvacetiletého mladíka z Karvinska přistihli v prodejně s drogistickým zbožím ve Frenštátě pod Radhoštěm při krádeži. Mladík v pondělí 31. srpna v odpoledních hodinách odcizil z prodejního regálu dvě lahvičky make up lift za téměř tisíc korun. Mladík se tohoto jednání dopustil přesto, že byl pravomocným rozsudkem Okresního soudu ve Vsetíně z června minulého roku za trestný čin krádež odsouzen. Podezřelý mladík měl trest obecně prospěšné práce, kdy měl odpracovat čtyři sta hodin, které však doposud nevykonal.


Z rodinného domku odcizil notebook a mobil

V noci na 30. srpna vnikl do rodinného domu v Kopřivnici na ulici Jarní neznámý pachatel. Zloděj z domku odcizil mobilní telefon Nokia 2760, notebook NB Comfort Dara, peněženku s hotovostí, platební karty doklady a další věci. Celková škoda přesáhla deset tisíc korun. Kopřivničtí policisté případ prošetřují pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné držení platební karty.


Pachatel se pokusil vloupat do kadeřnictví

Neznámý pachatel se pokusil v noci na 31. srpna vloupat do kadeřnictví na ulici Lidická v Kopřivnici. Pachatel se pokusil vypáčit vstupní dveře a následně okno kadeřnictví, dovnitř však nevnikl a rovněž nic neodcizil. Způsobil však škodu poškozením za pět tisíc korun. Policisté po pachateli trestných činů poškozování cizí věci a krádeže, ve stádiu pokusu, usilovně pátrají.


Řídil pod vlivem alkoholu

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý čtyřiačtyřicetiletý muž z Příbora,  který byl dne 31. srpna necelou hodinu před půlnocí kontrolován hlídkou policie v Kopřivnici na ulici Čs. armády jako řidič osobního vozidla Audi. Při kontrole policisté zjistili, že muž řídil vozidlo z obce Mošnov, přes Příbor do Kopřivnice. Protože chování muže bylo nestandardní, nekoordinované pohyby a nesrozumitelně komunikoval, provedli policisté test na přítomnost alkoholu, který byl pozitivní. První dechová zkouška byla s výsledkem 2.02 promile alkoholu v krvi a opakovaná s hodnotou 1.90 promile. Podezřelý souhlasil s naměřenou hodnotou alkoholu. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

vytisknout  e-mailem