Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté vypátrali pachatel krádeže

Policisté byli i tentokrát úspěšní a ve velmi krátké době vypátrali pachatele krádeže motocyklu. 

Novojičínští policisté vypátrali pachatele krádeže motocyklu Pioneer XF 125-2B, o které jsme informovali na konci února letošního roku. Tehdy neznámý pachatel na parkovišti u jednoho novojičínského hotelu, pod záminkou koupě a krátké zkušební jízdy, převzal od poškozeného motocykl, se kterým se již nevrátil. Odcizený motocykl měl bez svolení majitele, kterému vznikla škoda za šedesát pět tisíc korun, neoprávněně užívat. V těchto dnech byl jako pachatel zjištěn (18) mladík z Přerovska, který se k činu doznal. Odcizený motocykl byl následně vrácen jeho majiteli a pátraní po něj bylo odvoláno.


Stalo se …


Z garáže odcizil nářadí pře 70 tisíc korun

Škodu přes sedmdesát tisíc korun způsobil v těchto dnech neznámý pachatel, který vnikl do garáže ve Studénce na ulici Poštovní. Pravděpodobně v době od 2. do 4. května vnikl dosud neznámý pachatel po předchozím vypáčení vrat do garáže, ze které následně odcizil varnou sklokeramickou desku Mora, nerezovou troubu Mora, štípací sekeru Fiskars, velkou sadu gola klíčů v hodnotě šest tisíc korun, dále příklepovou vrtačku Narex, motorovou pila Husgvarna, křovinořez Husgvarna a další nářadí. Celková způsobená škoda byla vyčíslena na bezmála 73 tisíc korun. V tomto případě bylo ve věci započato šetření pro trestný čin krádeže.


Nesplatil půjčku za jízdní kolo

Trestného činu podvod se měl dopustit mladý muž ze Studénky, který nesplatil půjčku za jízdní kolo. Podezřelý měl v červnu 2008 v prodejně ve Studénce uzavřít úvěrovou smlouvu za účelem nákupu jízdního kola 4Ever za bezmála deset tisíc korun. Mladý muž (26) se ve smlouvě zavázal tento úvěr splatit v deseti pravidelnými měsíčními splátkami ve výši 960 Kč. Zaplatil však pouze akontaci a měsíční splátky již nezaplatil. V polovině října minulého roku došlo z důvodu neuhrazení splátek k vypovězení smlouvy. Společnosti tím způsobil škodu ve výši 8 639 Kč.

vytisknout  e-mailem