Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Požadovali peníze

Olomoučtí kriminalisté vyšetřují dvě loupežná přepadení, při kterých útočník vyhrožoval s nožem v ruce.  

Včera ve čtyři hodiny nad ránem došlo k loupežnému přepadení ve Sport baru na Ostružnické ulici v Olomouci. Neznámý pachatel pod záminkou, že je nefunkční jedna z toalet, vylákal na WC pracovnici baru a zde ji povalil na zem. Pak vytáhl z bundy nůž s čepelí v délce asi 20 cm, který jí přiložil ke krku. Mladá žena se násilníkovi bránila, chytila rukou nůž za čepel a začali se o něj přetahovat. Nůž se zlomil a  čepel jí  zůstala v ruce. Pachatel pak ženě sdělil, že jí neublíží, pokud mu vydá číšnický flek. Pak ji za vlasy a za ruku vtáhl na jednu z toalet, kde ji uzamkl. Poté se útočník vrátil zpět do baru a zde odcizil mobilní telefon a přibližně 25 tisíc korun. Žena utrpěla řezné poranění na dvou prstech ruky a škrábance na předloktí.

Týž den večer přepadl neznámý pachatel pracovnici čerpací stanice v Olomouci na ulici Krapkova. Do provozovny vešel v osm hodin večer v době, kdy se žena chystala uzamknout dveře prodejních prostor benzínové stanice. Pachatel  maskovaný šedočernou kuklou s otvory pouze pro oči pracovnici vytrhl dveře z ruky a následně vstoupil do provozovny. Na ženu vytáhl kuchyňský nůž s délkou čepele asi 20 cm, namířil nůž na ženu sdělil jí, že pokud mu vydá peníze, tak se jí nic nestane. Pracovnice mu v obavě o život vydala číšnický flek, ve kterém bylo přibližně 20 tisíc korun.  Násilník  pak ženě ještě přikázal, aby si lehla na zem pod prodejní pult a z místa utekl. Ke zranění nedošlo.

Kriminalisté po pachatelích obou loupežných přepadení pátrají a prověřují veškeré poznatky, které by vedly k dopadení pachatelů. Pokud by občané mohli jakoukoliv informací kriminalistům pomoci, ať se obrátí na policisty na nejbližší policejní služebně nebo prostřednictvím linky 158. Děkujeme za spolupráci.

por. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem