Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pozor na podvodníky

Policie prošetřuje ženu, která má na svědomí patnáct zjištěných případů podvodného jednání. 

Kopřivničtí policisté započali šetření ve věci podezření z trestného činu podvodu, kterého se měla dopouštět 33letá žena z Kopřivnice. Pod různými záminkami si od poškozených, kdy se jednalo převážně o ženy, vylákala finanční částky. Svou trestnou činnost páchala od konce minulého roku do doby zjištění.

Podezřelá se například v úterý 28. dubna v jednom kopřivnickém soláriu vydávala za pracovnici České podnikatelské pojišťovny. Pod záminkou převzetí objednaného a nezaplaceného zboží vylákala od poškozené osm set korun.
V dalším případě se v sobotu 2. května v telefonickém rozhovoru s poškozenou, která bydlí v jednom bytě v Kopřivnici, vydávala za osobu, která v přízemí domu provozuje pedikúru. Pod smyšlenou legendou následně požádala poškozenou o převzetí objednaného a nezaplaceného zboží. Tímto způsobem vylákala od důvěřivé ženy finanční částku téměř čtyři tisíce korun.
V jednom z posledních zjištěných případů dne 4. května, se v telefonickém rozhovoru s poškozenou, vydávala za osobu, která pracuje v pečovatelském domě a přijde si k ní do prodejny pro finanční hotovost. Rovněž se vydávala za jinou osobu a podvodným jednání tak získala téměř dva a půl tisíce korun.

Některé případy byly původně šetřeny jako přestupky proti majetku, kdy v důsledku dílčích útoků ze strany podezřelé došlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu podvod a případy byly překvalifikovány. Nyní je stíhaná na svobodě a hrozí jí až dvouleté vězení.

Policisté zatím zadokumentovali patnáct případů s celkovou způsobenou škodou okolo třiceti tisíc korun. Předpokládáme, že obdobných deliktů má podezřelá na svědomí více. Obracíme se proto na další případné poškozené, aby se přihlásili kopřivnickým policistům nebo na bezplatnou linku 158.


Stalo se ...


Kradou se i mobilní toalety

Na staveništi se krade téměř všechno. O tom se v uplynulých dnech přesvědčili novojičínští policisté. 
Neznámý pachatel v době od 30. dubna do 4. května odcizil na staveništi obchvatu města Příbor v Lubině, místní části Kopřivnice chemickou toaletu. Odcizením volně postavené chemické toalety TOI TOI vznikla společnosti škoda za třicet dva tisíc korun. Kopřivničtí policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.


Ze stodoly zmizelo jízdní kolo

V Životicích u Nového Jičína vnikl v noci na 4. května neznámý pachatel do stodoly, odkud odcizil trekingové jízdní kolo značky 4ever, zelené barvy. Majiteli kola tak vnikla škoda odcizením za téměř deset tisíc korun a poškozením petlice dřevěných dveří do stodoly ve výši sto korun. Doposud neznámý pachatel se tak dopustil trestného činu krádeže a trestného činu porušování domovní svobody.


Vloupání do restaurace

Novojičínští policisté šetří další případ vloupání, tentokrát do restaurace v Životicích u Nového Jičína. Neznámý pachatel v noci na 4. května násilím vnikl do místní restaurace, odkud odcizil alkohol a cigarety různých značek v předběžné hodnotě deset tisíc korun. Pachatel si dále z restaurace odnesl drobné mince a LCD monitor. Celková škoda odcizením a poškozením činila téměř dvacet tisíc korun.

vytisknout  e-mailem