Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 21. 4. 2009

Nedal přednost; Ze skladu zmizely pneumatiky i s disky; Dopustila vést zahálčivý život svému synovi; Naštěstí jen planý poplach! 

Nedal přednost

Dne 9. 4. 2009 zahájili kriminalisté trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Dubu nad Moravou.

Ten dne 19. 12. loňského roku v 21.10 hodin, řídil v Ostravě Vítkovicích po ulici Jeremenkově, osobní vozidlo značky Škoda Fabia. Při projíždění křižovatkou s hlavní ulicí Ruskou, nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“. Díky tomu došlo ke střetu s osobním vozidlem značky BMW 530, které po hlavní ulici řídil devětatřicetiletý muž z Ostravy Poruby. Poškozený řidič i jeho spolujezdkyně utrpěli v důsledku nárazu zranění, které si vyžádalo léčení delší sedmi dnů. Na vozidlech pak vznikla škoda ve výši 200 000 korun.
Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, neboť porušil důležitou povinnost stanovenou zákonem. Za jeho počínání mu hrozí až jednoroční odnětí svobody.


Ze skladu zmizely pneumatiky i s disky

 Neznámý pachatel odcizil ze skladu autosalónu v Ostravě Vítkovicích kola i s pneumatikami.

Stalo se tak v období od 1. 12. 2008 do 15. 4. 2009, kdy pachatel dosud nezjištěným způsobem vnikl do objektu autosalónu a následně do skladu pneumatik. Odtud odcizil sedm sad nových hliníkových kol i s pneumatikami a jednu sadu kompletních plechových disků.
Poškozená soukromá společnost vyčíslila škodu na 190 000 korun. Pachateli hrozí v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.


Dopustila vést zahálčivý život svému synovi

Celkem 277 zameškaných vyučovacích hodin má na svědomí nezletilý hoch z Ostravy Hrušova.

Z tohoto důvodu čelí jeho osmatřicetiletá matka trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožování mravní výchovy mládeže. Žák základní školy v Ostravě Mariánských Horách zameškával povinnou školní docházku v době od 1. 9. 2008 do 2. 4. 2009. Jeho matka neučinila žádná opatření k tomu, aby přiměla svého nezletilého syna řádně absolvovat výuku na základní škole. Nezletilého tak vystavila možnosti osvojení si laxního přístupu k plnění svých povinností, což se může projevit nedostatečnou úrovní primárních znalostí.
Nesvědomité matce teď hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Naštěstí jen planý poplach!


Dne 20. 4. 2009 v 18.35 hodin telefonicky oznámil na centrum tísňového volání sedmatřicetiletý muž, že na tramvajové zastávce „Kotva“ v Ostravě Zábřehu, ve směru na Vítkovice, se nachází uzavřený cestovní kufr, plastový, černé barvy.

Na místo byli vysláni policisté, kteří nález potvrdili. Z důvodu obavy, že by se v opuštěném kufru mohl nacházet nástražný výbušný systém, bylo policisty rozhodnuto, že bude přerušena tramvajová doprava a odkloněn silniční provoz ve směru na Vítkovice i Výškovice. Došlo také k evakuaci samotné tramvajové zastávky a přilehlého okolí v okruhu 100 metrů. Následně byli přivoláni specialisté pyrotechnické služby Policie ČR (Tým Morava).
V průběhu zajišťování nálezu policisty kontaktovali dva svědkové (muž a žena), s tím, že předmětný kufr jim okolo 18.00 hodin nabízel neznámý muž, patrně bezdomovec, ke koupi. V té době byl kufr prázdný.
Po prohlídce kufru bylo zjištěno, že je opravdu prázdný a došlo tedy k odvolání opatření a přivolaných specialistů. Ihned byla také opět zprovozněna veškerá doprava v okolí místa nálezu. Doprava byla celkově odkloněna v době od 18.50 do 19.30 hodin. Kufr byl policisty zajištěn jako nález a jelikož nebyl zjištěn jeho majitel, bude odevzdán na Úřad městského obvodu Ostrava Jih.
Zásahu se mimo policistů zúčastnili také hasiči, strážníci městské policie a dispečeři dopravního podniku.

 

vytisknout  e-mailem