Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Úhyn ryb v potoce ve Fulneku

Za úhyn ryb pravděpodobně může flór. 

Dne 27. dubna 2009 v 17.20 hodin oznámil na Obvodním oddělení Policie České republiky ve Fulneku předseda Místní organizace Českého rybářského svazu Fulnek, že došlo ke znečištění vodního toku Gručovický potok v obci Fulnek a k následnému úhynu ryb. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že toho dne v dopoledních hodinách prováděla firma odkalování přiváděcích trubek pitné vody chlórem směřující ze Slezské Harty do Ostravy. Znečištění bylo zaznamenáno od výpustě vody do Gručovického potoku v délce asi sedmi set metrů po proudu toku k soutoku s Husím potokem. Na místo události se dostavili pracovníci Odboru životního prostředí Městského úřadu Odry, kteří zajistili odběr vzorků ryb k rozboru. Podle sdělení členů Místní organizace Českého rybářského svazu Fulnek došlo v daném úseku k úhynu ryb, kdy se jedná o 99 kusů v celkové váze 4,2 kilogramů a celkové ceně 792 Kč. V šetření ve věci podezření ze spáchání přestupku na úseku vodního hospodářství nadále pokračují fulnečtí policisté.


Stalo se …


Pachatel odcizil sekačku ze skladu na hřbitově

V době od 24. do 27. dubna odcizil neznámý pachatel z hospodářské budovy na hřbitově ve Studénce motorovou sekačku Honda. Pachatel na hospodářské budově hřbitova, které je při vstupu u brány, nejdříve odstranil visací zámky a pak odcizil motorovou sekačku za patnáct tisíc korun.

Krádež pětatřiceti kubíků dřeva

V průběhu víkendu od 25. do 27. dubna odcizil neznámý pachatel ze skládky dřeva v lesním porostu v katastru obce Vyškovice na Bílovecku 35 metrů kubických dřevní hmoty. Odcizené dřevo v hodnotě 42 tisíc korun bylo v délkách dvanácti metrů a různých průměrů.

vytisknout  e-mailem