Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vozidla pod dozorem

Výsledky dopravní akce na Novojičínsku. 


Novojičínští policisté kontrolovali první zářijový den nejen povolenou rychlost nebo technický stavu vozidel, ale také cyklisty a chodce. Dopravní policisté společně s policisty z obvodních odděleních z celého Novojičínska zkontrolovali celkem 448 vozidel a řidičů.

Ve 33 případech byly zjištěny dopravní přestupky, kdy dvaadvacet bylo vyřízeno blokovou pokutou na místě zapacenou a v jedenácti případech bylo přestupcům uložena bloková pokuta na místě nezaplacena. Celkově policisté na pokutách vybrali přes dvacet tisíc korun.
Celkem pět motoristů se zapomnělo připoutat bezpečnostním pásem, například dalších osm řidičů vyjelo s vozidlem, jejichž technický stav neodpovídat normám, dva šoféři si zapomněli rozsvítit světla a deset řidičů porušili povolenou rychlost. U jednoho cyklisty byl zjištěn dopravní přestupek, ze který mu byla uložena pěti set korunová bloková pokuta.

Do konce roku plánujeme řadu dopravně bezpečnostních akcí. Řidiči budou muset respektovat časté přeměřování rychlosti i dechové kontroly. V jejich zájmu se zaměříme také na technický stav vozidla, na používání bezpečnostních pásů, telefonování a jízdu přes železniční přejezd na červenou nebo ve vysoké rychlosti.

vytisknout  e-mailem