Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopadení pachatelé loupežných přepadení

Dva mladíci pod pohrůžkou střelných zbraní přepadli čtyři benzinové stanice. 

Loupeže na benzinových čerpacích stanicích
 
     Kladenští policisté intenzivně pátrali po pachatelích loupežného přepadení na benzinové čerpací stanici, ke kterému došlo 26. prosince 2010 v obci Buštěhrad.
     Dne 18. ledna 2011 v brzkých ranních hodinách na základě operativní policejní činnosti a spolupráce občanů byli dopadeni dva muži, kteří jsou podezřelí z trestného činu loupeže. Jedná se o 22 letého muže z Kladna a 21 letého muže z Kladenska. Zásah a zadržení pachatelů uskutečnili kladenští kriminalisté ve spolupráci s policisty Středočeské zásahové jednotky. Při intenzivní policejní činnosti pojali kladenští policisté v průběhu již tří týdnů podezření na tyto dva vytipované mladíky.  Při zadržení a v průběhu vyšetřování bylo zjištěno, že podezřelí dva muži se dopustili trestného činu loupeže na benzinové čerpací stanici nejen v obci Buštěhrad na Kladensku (dne 26.12.2010), ale ještě ve třech dalších případech a to na benzinových čerpacích stanicích v okrese Beroun (dne 24.12.2010), v okrese Rokycany ( dne 9.1.2011) a poslední jejich akce byla provedena na Rakovnicku (dne 16. 1.2011).
     Pachatelé k této trestné činnosti používali dvě krátké střelné plynové zbraně a jednu dlouhou střelnou zbraň a nevyužívali žádného maskování. Na místo této trestné činnosti se dopravovali převážně vozidlem Škoda Octavia, na kterém vyměňovali registrační značky, které byly odcizené z jiných vozidel. Ve dvou případech BČS Závodí -Beroun a v obci Buštěhrad (Kladensko) provedli loupežné přepadení společně a ve dvou případech v obci Mlečice (na Rokycansku) a v obci Kounov (na Rakovnicku) šel na místo činu pouze jeden z pachatelů a druhý vyčkával ve vozidle. Každé přepadení měli vždy dobře promyšlené a zorganizované. V průběhu těchto čtyř loupežných přepadení nedošlo k žádnému zranění osob. Celkem byla odcizena finanční hotovost ve výši necelých 90 000,Kč a dále láhve s alkoholem, cigarety a dobíjecí kupony na všechny operátory. Vzhledem k rychlému zákroku a operativní činnosti  kriminalistů si podezřelí mladíci nestačili této své naloupené kořisti užít ve svůj prospěch ani jeden měsíc. 
     Podezřelí mladíci byli umístěni do policejní cely a byl podán na OSZ Kladno podnět na vzetí do vazby. Dne 20. ledna soudce OS Kladno návrh na vzetí do vazby akceptoval a následně byli oba obvinění eskortováni do vazební věznice v Praze. V současné době jsou obviněni z trestného činu loupeže formou spolupachatelství a hrozí jim max. trest odnětí svobody ve výši 10 let. 
 
21. ledna 2011
nprap. Jana Šteinerová

vytisknout  e-mailem