Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Recidivista dopaden, dopravní akce

Pro podezřelého 33letého muže si přišla policie přímo do jeho bytu  

     v Příbrami VII, následně zde policisté provedli i domovní prohlídku. Dotyčný byl nakonec obviněn z pěti skutků, a to z přečinu krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci. Za tyto trestné činy stanovuje trestní zákoník až pětileté vězení.
     V lednu se měl obviněný vloupat do vozidla renault, které bylo zaparkované pod Svatou Horou, a z  vnitřních prostor odcizit dámskou kabelku s doklady a peněženkou. Dále odtud vzal digitální fotoaparát, paměťové karty, platební karty a batoh s učebnicemi, vše v hodnotě přesahující 5 tisíc korun.
     Za další dva dny vnikl do automobilu stojícího v Blatné a opět vzal kabelku, tentokrát v hodnotě 20 tisíc korun. Nepohrdl také 20 tisíci v hotovosti, telefonem, brýlemi, placatkou s rumem a ani kosmetikou. U tohoto vykradeného auta byla škoda stanovena na 50 tisíc korun. Na konci měsíce ledna odcizil z vozu, který stál na parkovišti u pohostinství v Pičíně, kabelku a mobilní telefon. Celkem škoda odcizením a poškozením činila 4 tisíce korun.
     V polovině února vnikl neuzamčenými vstupními dveřmi do domu v obci Trhové Dušníky. Po jeho „návštěvě“ zmizela petrolejová lampa, mosazné a cínové svícny, cínový korbel a talíře, mosazné hmoždíře a další věci. Škoda byla vyčíslena na 18 tisíc korun. Následně měl ještě z garáže ukrást malý dětský motocykl se spalovacím motorem v hodnotě 12 tisíc korun.
     Ani v březnu dotyčný nezahálel, vloupal se do vozidla zaparkovaného na Dobříši. Hodila se mu z něj značková obuv, tričko, parfém, kadeřnické nůžky a další kadeřnické náčiní. Majitelce vozu vznikla škoda přes 40 tisíc korun.
     Při domovní prohlídce policisté našli část odcizený věcí. Dotyčný již v minulosti páchal obdobnou trestnou činnost, za kterou byl i odsouzen a nyní je ještě v podmínce.


Výsledky dopravních akcí
     Přes 500 kontrolovaných vozidel, 92 přestupků a 40 tisíc korun na pokutách, to jsou výsledky dopravních akcí, které se konaly na Příbramsku kvůli velikonočním svátkům. Dne 20., 22., 23. a 26. dubna stáli na silnicích jak dopravní policisté, tak hlídky z pořádkové policie. V pětadvaceti případech nebyla dodržena předepsaná rychlost, osm řidičů nebylo připoutáno bezpečnostním pásem, šestnáct aut nemělo vyhovující technický stav a čtyři kontrolovaní nepředložili doklad o pojištění. Policisté při těchto akcích nachytali čtyři řidiče pod vlivem alkoholu. Ale i mimo tyto vyhlášené akce zastavili policisté z obvodních oddělení během prodlouženého víkendu dalších devět řidičů ve věku od 20 do 50 let, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje. Nejvyšší naměřená hodnota byla 2 promile alkoholu. Několik řidičů jelo i přesto, že měli uložen zákaz řízení.
     Také došlo k jedné dopravní nehodě, kde pravděpodobně sehrál svou úlohu alkohol. Padesátiletý cizinec havaroval v neděli večer mezi obcemi Tochovice a Březnice. Po výjezdu ze zatáčky dostal smyk a bočně se střetl s protijedoucím autem, kdy obě vozidla nakonec skončila ve stromě. V dechu řidiče přístroj naměřil 2,33 promile alkoholu. Při nehodě byli lehce zraněni oba řidiči a čtyři spolujezdci. Viník nehody skončil na záchytce. Hmotná škoda byla odhadnuta na 60 tisíc korun.

27. dubna 2011, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
 

vytisknout  e-mailem