Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Několik "výtečníků" na Příbramsku

Chtěl přejet policistu 

     V Milíně kontrovala policejní hlídka dne 31. ledna odpoledne vozidlo Subaru, které řídil 28letý muž, který má až do října roku 2013 vysloven zákaz řízení. Policista dotyčného vyzval, aby vypnul motor, vystoupil a předložil doklady. To se však řidiči nelíbilo, zařadil zpátečku a rychle se rozjel. Bylo mu ale jasné, že přitom policistu srazí zrcátkem. Navíc ten se přitom zachytil o levý sloupek otevřeného okénka a obviněný jej táhl 24 metrů, i když byl vyzýván, aby zastavil. Poté zatočil s autem tak prudce vpravo, že došlo k odhození poškozeného. Šofér následně neváhal a rozjel se proti vstávajícímu policistovi, který byl nakonec nucen použít donucovací prostředek k zastavení vozidla, a to varovný výstřel. Muži se ale podařilo z místa ujet. Dne 12. března si „výtečník“ vyslechl obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí. Nyní dotyčnému hrozí, že se bude na svět dívat přes zamřížovaná okna nejméně šest měsíců nebo dokonce až po dobu šesti let.


„Podříznu tě!“
     Výhrůžky typu „podříznu tě, zabiju tě“ si vyslechla v pondělí v noci manželka 48letého muže z Příbrami. Ten přišel domů pod vlivem alkoholu, a po slovní rozepři vzal kuchyňský nůž, kterým chtěl poškodil vysavač a pračku přeříznutím přívodního kabelu. Nakonec takto poničil žehličku. Své ženě vyhrožoval a vulgárně jí nadával. Následně ji uchopil za vlasy a mrštil s ní velkou silou o skříň. Poškozená se udeřila do hlavy a upadla na zem. Následně si na ni sedl a přiložil jí ostří nože na krk a naznačil říznutí, poté z bytu utekl. Napadená se obávala o svůj život, a proto okamžitě zavolal na tísňovou linku 158. Při tomto incidentu utrpěla povrchové zranění a hematomy na krku. Hned druhý den si muž vyslechl obvinění z trestného činu nebezpečné vyhrožování, za který mu hrozí až tříleté vězení. Ze společného obydlí byl také na nejméně deset dnů vykázán.


Loupežné přepadení
     Včera v noci oznámila 21letá žena z jedné obce nedaleko Příbrami, že byla přepadena dvojicí neznámých pachatelů, kteří k ní přistoupili zezadu a požadovali vydání peněz. Poté ji povalili na zem a přetahovali se s ní o kabelku. Vzali si nakonec její občanský průkaz a utekli. Policisté po tomto oznámení okamžitě začali případ prošetřovat. Ukázalo se však, že si celou věc žena vymyslela. Jak uvedl její přítel, doklady ztratila již před týdnem a ten den se kvůli tomu pohádali, kdy ho dotyčná osočovala, že za to může on. Oznamovatelka se nakonec ke své lži doznala. Nebyl to první případ, už jednou si něco obdobného vymyslela.

 

Neustále k něčemu čichal
     Operační důstojník vyslal včera navečer hlídku k obchodnímu domu Tesco v Příbrami. Měla se zde nacházet osoba, která něco neustále vyndavá z kapsy a čichá k tomu. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že před vchodem sedí 26letý muž, před sebou má plechovku s ředidlem a čichá ke kapesníkům, které jsou v rozpouštědle namočené. Dotyčný nebyl schopen komunikovat, ani chodit. Z jeho dechu byl cítit alkohol a výpary z ředidla. Přístroj u něj naměřil hodnotu 1,18 promile alkoholu. Svým jednáním se muž dopustil přestupku proti veřejnému pořádku. Po lékařském vyšetření putoval na záchytku.


Odcizil popelnici?
     V úterý ráno bylo oznámeno na policii, že kdosi vnikl na pozemek domu v jedné obci na Milínsku a odcizil zde popelnici a dřevěnou lavičku. Jak se ukázalo, věci odnesl 44letý muž, ale jednalo se o jeho majetek. Na zahradu však vnikl bez souhlasu majitele a po vysazení branky. Tímto jednáním se dopustil přečinu porušování domovní svobody. Za tento čin stanovuje trestní zákoník až tři roky odnětí svobody.
 

14. března 2012, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem