Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté chytili muže přímo při krádeži

A další případy z policejní svodky. 

Slánští policisté zadrželi zloděje přímo při činu
Včera v časných ranních hodinách hlídkovali slánští policisté na silnici č. 1/7. Před čtvrtou hodinou ranní si hlídka všimla odstavené dodávky na parkovišti u sjezdu na obec Tuřany. Peugeot Boxer byl zaparkován za odstaveným nákladním vozidlem DAF. Při bližší kontrole uviděli policisté muže, který byl nakloněn nad palivovou nádrží v prostoru mezi kabinou tahače a návěsem. Následně zahlédli i plastové kanystry. K jedné z nádob bylo připevněno ruční čerpadlo, které vedlo z nádrže nákladního automobilu. Zámek na nádrži byl mechanicky poškozen. Proto strážci zákona ihned dvaatřicetiletého muže z Mostu zadrželi a nyní čelí podezření z trestného činu krádeže, za což mu hrozí až dva roky za mřížemi.
 
 Další člověk naletěl přes internet
Policie ČR neustále upozorňuje na podvody v internetových obchodech. Bohužel lidé jsou nepoučitelní a neustále si objednávají zboží na neprověřených internetových portálech. Tentokrát naletěl čtyřicetiletý muž z Mělnicka. Ten si 9. prosince loňského roku objednal v internetovém obchodě www.elektroihned.cz dva kusy mobilních telefonů I PHONE. Tyto předem zaplatil na účet prodejce. Do současné doby mu však zboží firma nedodala. Oznamovateli vznikla škoda téměř čtyřicet tisíc korun.
 
Odebrala zboží, zapomněla však platit
Kladenští kriminalisté stíhají čtyřiatřicetiletou ženu z Prahy. Ta je podezřelá z trestného činu úvěrový podvod. Toho se dopustila na začátku loňského roku. S úvěrovou společností uzavřela v obci Brandýsek smlouvu o úvěru na částku 59.436,- Kč na nákup parního čističe LUX 3 v celkové hodnotě přes šestašedesát tisíc korun. Při uzavření smlouvy uhradila podezřelá přímou platbu ve výši 6.604,- Kč a výše zmiňovanou smlouvou se zavázala hradit měsíční splátky ve výši 5.818,- Kč po dobu jednoho roku. Do současné doby však nebyla uhrazena žádná splátka, přičemž je žena navíc podezřelá, že do úvěrové smlouvy uvedla nepravdivé a hrubě zkreslené údaje.
 
Pátrání po vozidle
V době od 16. do 18. ledna 2012 bylo v Kladně v ulici Rakovnická odcizeno osobní vozidlo Škoda Felicia. Jedná se o automobil modré barvy, rz 6S2 4791. Majiteli byla způsobena škoda ve výši 25.000,- Kč. Policisté po vozidle intenzivně pátrají.
 
nprap. Michaela Nováková
19.1.2012

vytisknout  e-mailem