Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Společné kontroly na silnicích

Součinnostní akce Policie ČR, Státní veterinární spárvy a Centra služeb pro silniční dopravu. 

V minulých dnech proběhla napříč celou Českou republikou součinnostní akce Policie ČR, Centra služeb pro silniční dopravu a Státní veterinární správy. Policisté v rámci platné legislativy kontrolovali zejména dodržování povinností při provozování osobní silniční dopravy (autobusů), příležitostné osobní dopravy a při přepravě živých zvířat, živočišných produktů a potravin.

Dále byly kontroly zaměřeny na oblasti:

  • technické silniční kontroly,
  • sociální předpisy (bezpečnostní přestávky, doba odpočinku apod.),
  • nedovolené manipulace se záznamovými zařízeními (tachografy) a paměťovými kartami řidičů,
  • nelegální migrace,
  • omezení jízdy některých vozidel v určitých dnech tak, jak stanoví zákon o provozu na pozemních komunikacích.

Celkem policisté během dvou dnů zkontrolovali 376 vozidel a z toho u 78 z nich bylo zjištěno porušení sociálních předpisů. Mimo tato porušení udělili policisté i několik pokut za porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Policisté udělili celkem 63 blokových pokut v celkové výši téměř 100.000 korun a dalších 36 oznámení na podezření ze spáchání přestupku zaslali krajským nebo obecním úřadům do správních řízení. Ve 14 případech hlídky udělily i kauce, a to v celkové výši 467.000 korun. Co se týká technické silniční kontroly, u 22 vozidel byla zjištěna lehká závada a u 16 vozidel závada vážná. Zastavili jsme a zkontrolovali i pět vozidel přepravující nebezpečný náklad či odpady. V těchto případech policisté udělili 3 blokové pokuty za drobná pochybení v celkové výši 3.500 korun.

Policejní prezident genmjr. Tomáš TUHÝ k součinnostní akci uvedl: „V dubnu  tohoto roku jsme s ústředním ředitelem SVS MVDr. Semerádem podepsali dohodu o spolupráci a tohle jsou první výsledky. Společné akce budeme jistě v budoucnu opakovat, neboť věřím, že jsou přínosné pro všechny zúčastněné strany.“

4
. srpen 2016
por. Bc. Markéta JANOVSKÁ
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR 

 

 

 

vytisknout  e-mailem