Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Asi se vrátí za mříže

TEPLICKO - Recidivista ukradl sportovní boty; Vykradená chatka; Krádež kola. 

Asi se vrátí za mříže

     Ani několik trestů odnětí svobody neodradilo 43letého recidivistu od spáchání krádeže. V minulosti 23krát odsouzený muž je podezřelý, že si včera odpoledne ve zkušební kabince prodejny oblečení v teplickém obchodním centru schoval pod mikinu pár sportovní obuvi. Se zbožím v hodnotě přes tisíc korun pak odešel, aniž by za něj zaplatil. Policisté mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu v případě odsouzení hrozí až tříleté vězení.

Vykradená chatka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do zahradní chatky. Odnesl si elektrocentrálu v hodnotě šest a půl tisíc korun, dalších více jak šest tisíc majitel objektu zaplatí za škody, které zloděj při vloupání způsobil. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouleté vězení.

Krádež kola

     Z přečinu krádeže je podezřelý v minulosti pětkrát trestaný muž, který měl před dvěma týdny na chodníku u domu v Bílině odcizit jízdní kolo. I když oznamovatel vyčíslil škodu jen na jeden tisíc korun, s ohledem na trestní minulost podezřelého byl případ kvalifikován jako přečin krádeže, za který může soudce v krajním případě uložit až tříletý trest odnětí svobody.

14. července 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem