Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Asiaté schovávali drogy i zbraň

TEPLICE - Celníci kontrolovali herny, našli drogy i pistoli; Štěstí v neštěstí; Oloupil malého chlapce...  

Celníci našli drogy i zbraň
     V noci z pondělí na úterý probíhala v teplických hernách kontrola Celního úřadu pro Ústecký kraj zaměřená prioritně na značení tabákových výrobků. Celníci při kontrolách nalezli v jedné z heren v centru města s pomocí speciálně vycvičeného psa desítky gramů pervitinu a navíc i střelnou zbraň.
     Přivolaní kriminalisté na místě zjistili, že 32letý zaměstnanec herny neoprávněně pro svou potřebu přechovával téměř čtyři gramy pervitinu. Jeho 40letý nadřízený měl v herně schovaných přes 40 gramů drogy, navíc uvnitř přechovával nelegálně drženou střelnou zbraň včetně munice.
     Oba muži byli zadrženi, mladší byl následně obviněn z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu hrozí maximálně dvouleté vězení. Staršího muže vyšetřovatel obvinil z přečinů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nedovoleného ozbrojování, za které může být v případě uznání viny odsouzen k maximálně pětiletému vězení.
Celníci našli drogy i zbraň.mp3 
 
Štěstí v neštěstí
     Klíče v zapalování, vzadu v sedačce malý syn a odemčené auto. Když takto nechala včera ráno své vozidlo před krámkem ve Rtyni nad Bílinou mladá žena, vůbec ji nenapadlo, že než koupí dítěti svačinu, může se něco zlého stát. Chvilky její nepozornosti ale využil 37letý muž, který před obchodem postával, skočil do auta a začal startovat. Žena ještě stihla vyběhnout z prodejny a zadními dveřmi naskočit do auta, když se muž rozjel. Muže opakovaně prosila, aby ji i syna z auta pustil, on po několika stovkách metrů zastavil a majitelka i s malým chlapcem mohla vystoupit.
     Muž pak pokračoval v jízdě, daleko ale nedojel, protože asi po kilometru nezvládl řízení a sjel s autem z komunikace do pole, kde se převrátil. Pachatel podezřelý z přečinu krádeže utrpěl zranění, kvůli kterým byl vrtulníkem transportován do nemocnice, zda byl pod vlivem alkoholu, nebo jiných návykových látek bude předmětem dalšího vyšetřování. Žena i chlapec tak měli štěstí v neštěstí, kdyby je muž nenechal vystoupit, zřejmě by havaroval i s nimi.
 
Oloupil malého chlapce
     Nezletilého chlapce oloupil v úterý odpoledne v Teplicích 23letý muž. Šel za poškozeným a viděl, že si po telefonátu schoval do kapsy mobil, když chtěl chlapec po chvíli odemknout dveře od vchodu do domu, kde bydlí, násilník ho strčil na stěnu a z kapsy mu telefon v hodnotě jeden tisíc korun odcizil.
     Okradený šel vše oznámit policistům na Územní odbor Teplice, který se nachází jen o pár ulic dál od místa činu. Kolegové z hlídkové služby okradeného chlapce vzali do služebního vozidla a projížděli město, zda pachatele nepozná a po nějaké době skutečně podezřelého muže odpovídajícího popisu lupiče zadrželi. Muž, který byl kvůli majetkové trestné činnosti v minulosti už mnohokrát prověřován, byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupeže a policisté zaslali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. Pokud bude uznán vinným z trestného činu, ze kterého byl obviněn, může strávit až deset let za mřížemi.
Oloupil malého chlapce.mp3 
 
Úvěr nesplácí
     Ze spáchání přečinu úvěrového podvodu se bude zodpovídat 32letá žena, která podváděla při uzavření smlouvy o půjčce. V Bílině uzavřela s poškozenou společností smlouvu o spotřebitelském úvěru na úhradu kupní ceny zboží v hodnotě přes 27 tisíc korun, v žádosti však uvedla nepravdivé údaje o zaměstnavateli a výši příjmu.
     V době uzavření smlouvy totiž nikde nepracovala, byla evidována na úřadu práce a jejím příjmem byly pouze dávky státní sociální podpory. Smluvně stanovené splátky navíc nehradí, v případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Navigace zlákala zloděje
     Navigace ponechaná v zaparkovaném vozidle zlákala ke krádeži zatím neznámého zloděje. Pachatel se v Dubí po rozbití okénka do auta vloupal a navigaci v hodnotě sedm tisíc korun odcizil. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 19. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem