Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Asijci pěstovali ve sklepě konopí

TEPLICE - Kriminalisté zajistili přes 200 rostlin; Krádeže v prodejnách...  

Asijci pěstovali ve sklepě konopí
     Kriminalisté z teplického TOXI týmu si na „konto“ připsali další úspěšný zásah, tentokrát proti pěstitelům konopí. O víkendu ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadrželi dva Asijce ve věku 35 a 32 let, kteří v průmyslovém areálu v Krupce pěstovali přes 200 rostlin konopí v různých fázích růstu. Ve sklepních prostorách se starali o 229 rostlinek, z nichž některé byly už půl metru vysoké, k dispozici měli speciální vzduchotechniku, osvětlení, hnojiva i zavlažovací systém.
     Oba spolupachatelé, kterým hrozí až pět let za mřížemi, již byli obviněni z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, vyšetřovatel zaslal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby.
 
Krádeže v prodejnách
     Parfémy a další kosmetiku za téměř šest tisíc korun odcizila začátkem ledna v teplické drogerii 24letá žena, která si zboží schovala do kabelky a bez zaplacení z prodejny odešla. Policistům se díky kamerovému záznamu podařilo zjistit její totožnost a ženě již sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
     O rok delší trest hrozí 19letému mladíkovi, který kradl v bílinském supermarketu. Na prodejní ploše vzal dvě lahve vodky, a aniž by za alkohol zaplatil, prošel pokladní zónou. Přestože škoda byla vyčíslena jen na 350 korun, vzhledem k jeho trestní minulosti byl případ kvalifikován jako přečin krádeže.
 
Vykradená garáž
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl v Řetenicích řadovou garáž. Po překonání zámku a dveří vnikl dovnitř a odcizil dvě sady letních pneumatik, a hydraulický zvedák. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 21 tisíc korun, v případě dopadení bude zloděj čelit trestnímu stíhání pro přečin krádeže.
 
Vloupání do sklepa
     Prodlužovací kabely a deskový radiátor odcizil zatím neznámý pachatel ze sklepa v Teplicích. Pachatel se po překonání petlice vloupal do kóje, ze které si odnesl věci za 900 korun, v případě dopadení mu za spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody hrozí až tříleté vězení.
 
 
Teplice, 27. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem